Bârfa de joi – Nea Nicu Derviş şi-a luat telefon nou

Celebrul om de afaceri şi consilier local Nicolae Derviş şi-a luat telefon nou. Informaţia nu ar fi meritat o ştire dacă scula cu pricina nu i-ar fi captat toată atenţia de care a fost capabil proprietarului gadgetului (nu e înjurătură, bre, nea Nicule, e de bine) la şedinţa de Consiliu de marţi. Chiar şi colegii de masă, de Consiliu, fireşte!, au fost fascinaţi la un moment dat de telefon, şi au lăsat dracu’ discuţiile din şedinţă.
Că nea Nicu Derviş, cum îi zic apropiaţii, e un om subţire, cu gusturi fine, se ştie. Fără număr sunt lucrurile stilate pe care le promovează domnul Derviş, inclusiv activitatea domniei sale de şef al comisiei de urbanism din Consiliul Local. Apropo de asta, distinsul ales local nu a avut nici cea mai mică idee despre o cerere a unui contribuabil amărât de pe strada Victoriei, contribuabil care cerea şi el ceva Consiliului Local. Cum şeful comisiei care se ocupă direct de aprobările de acest gen habar nu avea de solicitarea omului, cererea a fost respinsă.
Păi cum să ştie nea Nicu chestii d-astea?! El era ocupat cu telefonul de care ziceam. Interesul său pentru proiectele de hotărâri pe care primarul le-a promovat la şedinţa de marţi a fost maxim, jumătate din timpul şedinţei fiind ocupat să asculte melodiile noului său telefon şi să facă poze celorlalţi consilieri. Când trilurile telefonului au acoperit discursul pe care îl ţinea un coleg cu voce spartă, şi anume Ion Şerban, acesta l-a apostrofat la fel de elegant – „Ce dracu’, bre, nea Nicule?! Lasă dracu’ să ne auzâm şi noi când zâcem ceva aici! Ce, n-ai mai vă’st telefon?!”
Noi parcă n-am mai „vă’st” aşa aleşi locali, şi parcă am „zâce” ceva mărunt din buze, pentru ei şi pentru gadgeturile lor. Nu am înjurat, bre, nea Nicule!
P.S. Ca să nu credeţi că am bătut câmpii, priviţi mai sus la artistul nostru în exerciţiul funcţiunii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email