Bârfa de joi – Dacă pleacă Sfântuliţa, rămânem doar cu popii!

Oricui îi place să bârfească, iar la Curtea de din când în când câte o bârfă. Cine cu cine şi de ce, cine de la cine şi cum, care pe care şi prin ce metodă, de unde şi până unde şi pe ce bani. Acestea sunt întrebările fundamentale care îi frământă pe argeşeni, întrebări la care vom răspunde noi. Când ştim. Când aflaţi dumneavoastră, aşteptăm să ne spuneţi şi nouă.

Dacă pleacă Sfântuliţa, rămânem doar cu popii!
Oraşul urlă de indignare după ce a aflat că e posibil ca moaştele Sf. Filoteia să rămână la Câmpulung. Interes Argeşean a scris despre evenimentele dedicate cinstirii Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel şi despre faptul că moaştele Sfântuliţei vor fi duse la Mănăstirea Negru Vodă. Comunicatul de presă citat de noi nu este foarte clar, şi se poate trage concluzia că moaştele ar putea rămâne acolo. Cum relaţia presei cu Arhiepiscopia este sublimă dar este întreţinută doar de comunicatele de presă postate pe site, căci sfinţii părinţi răspund rar la telefon şi doar la numerele preferate ( ?!), jurnaliştii nu au aflat mai multe informaţii.
Argeşenii însă se tem de plecarea Sfântuliţei şi spun că dacă pleacă moaştele, rămânem doar cu popii, ceea ce ar fi o tragedie. În plus, lumea îşi aminteşte despre plecarea moaştelor din Bulgaria şi despre faptul că au putut fi ridicate numai când a fost pronunţat numele Mănăstirii Curtea de Argeş, şi spera ca Sfântuliţa să nu plece de aici.
Raţiunile care au stat la baza luării deciziei referitoare la plecarea moaştelor nu sunt clare, şi se fac doar presupuneri. Oamenii  cred că a venit poate vremea ca banii din acatiste şi din donaţiile lăsate la moaşte să meargă şi la Câmpulung, să se mai plimbe, cum ar veni, pentru că de ani de zile stau doar aici încât a început şi Fiscul să se întrebe despre numărul lor. O altă explicaţie ar fi aceea că se vrea publicitate şi pentru Mănăstirea Negru Vodă de la Câmpulung, pentru că cea de la Curtea de Argeş e arhicunoscută. Necunoscute sunt însă căile cuvioşilor părinţi, cei care au hotărât cu privire la Sfântuliţa de parcă ar fi proprietatea lor.

E o altă juristă !
Săptămâna trecută scriam în acest colţ de pagină despre faptul că Primăria nu a mai câştigat un proces de foarte mult timp. Bârfitorii de serviciu ne spuneau la ureche că asta se întâmplă şi pentru faptul că seara, pe răcoare, pe la o terasă din apropierea Mănăstirii, reprezentantele a două instituţii aflate în plin proces de mai mulţi ani erau la o apă plată cu lămâie. Cititorii noştri au reacţionat imediat şi au venit cu precizări – jurista primei instituţii a municipiului care era la o apă plată cu altă juristă a fost avocat şi acum e singură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email