Bârfa de joi- Cum se asigură liniştea babelor votante

În paginile ziarului nostru de azi aflaţi punctul de vedere al Arhiepiscopiei despre festivalul medieval organizat de Primărie, Centrul de Cultură şi Muzeu. În ediţia de ieri v-am informat în exclusivitate că Arhiepiscopia l-a reclamat pe directorul Muzeului, Ştefan Dumitrache, la Poliţie şi la Prefectură, din cauza festivalului medieval.
Scandalul odată izbucnit au apărut şi bârfele colaterale. Prima dintre ele spune că un consilier local, cel suspectat fiind Ion Şerban, a sunat la Arhiepiscopie şi, încercând să se pună bine cu preoţii dată fiind vecinătatea pensiunii sale cu Mănăstirea, le-a spus acestora că pot să scape de festivalul din curtea Bisericii Domneşti dacă au „serviciu religios” pe toată durata zilei, lucru care s-a întâmplat să fie anunţat ieri. Apoi, se spune că în lupta pentru Biserica Domnească, pe care o duc autorităţile locale şi Arhiepiscopia, directorul Muzeului e cam singur. Ca să nu se supere, mai ales în această perioadă delicată, cu alegeri, ditamai Arhiepiscopia care are numeroşi preoţi în tot judeţul, preoţi care au autoritate aproape absolută asupra unui număr impresionant de babe votante, aşadar ca să fie pace, Arhiepiscopia nu trebuie deranjată de spade şi lupte. Mai ales că până şi Guvernul a marşat la această atitudine, sau mai bine zis sa impus-o în momentul în care a dat Arhiepiscopiei jumătate de milion de euro pentru continuarea lucrărilor la necropola regală.
Deci, directorul Muzeului nu va găsi aliaţi nici la Primărie şi probabil că nici la Consiliul Judeţean, cu toţii fiind ocupaţi cu …menţinerea liniştii pentru babele alegătoare de la Curtea de Argeş şi de aiurea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email