Bărbatul căzut în pârâul Valea Iașului vineri nu a fost găsit. PNL acuză administrația locală de ”nepăsare”

Pompierii încă îl mai caută pe bărbatul de 47 de ani care a căzut vineri în pârâul Valea Iașului din Curtea de Argeș. De atunci și până azi pompierii au căutat continuu cu barca trupul bărbatului. În acest context, PNL acuză administrația locală că ”nepăsarea” lor a ucis un om.

”Mai multe documente pe care colegii noștri liberali din Curtea de Argeș le-au consultat arată că din cauza nepăsării autorităților din oraș, un om și-a pierdut viața în data de 20 ianuarie 2023. Dacă ar fi existat voință și implicare din partea Primăriei, această tragica situație care a dus la moartea lui Iulian Rădulescu putea fi evitată.

Din toate aceste motive, președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu a anunțat că consilierii liberali municipali vor propune de urgență o alocare bugetară în 2023 pentru reabilitarea podețului. De asemenea vor susține ca toate podețele din oraș să fie reabilitate. Mai jos vă prezentăm cronologic evenimentele care au dus la drama pierderii unui om:

În data de 18 mai 2021 cetățenii din str. Progresului, municipiul Curtea de Argeș, fac o petiție către autoritățile din Argeș explicând faptul că albia pârâului Valea Iașului pe care sunt obligați să o treacă este impracticabilă atât pentru mașini cât și pentru oameni, mai cu seamă în lunile ploioase iar viața oamenilor e pusă în pericol.

Pe 06 iulie 2021 este eliberată autorizația de construcție pentru casa mamei și fratelui victimei aprobata de Primăria Curtea de Argeș deși este ilegal sa se dea autorizații de construcție fără amenajarea unui drum de acces.

Pe 11 iunie 2021 Primăria Curtea de Argeș, prin adresa 19549/ 11 iunie 2021 răspunde solicitărilor scrise ale locuitorilor din ianuarie 2021 și decembrie 2020 referitoare la construirea unui pod peste pârâul Valea Iașului, motivând că nu există buget pentru o astfel de investiție dar se analizează pe viitor. De fapt, podețul nu a fost bugetat nici în 2022 și nici în 2023.

Pe 14 iunie 2021 administratorul public al  Consiliului Județean Argeș- Marius Cristian Puiu îi trimite pe petiționari pentru construcția podețului la Primăria Curtea de Argeș , enunțând legile aferente.

Pe 14 iunie 2021 Prefectura Argeș trimite către Consiliul Local Curtea de Argeș și Primăria Curtea de Argeș o scrisoare prin care, în urma memoriului primit  de la cetățeni îi invită să ia masurile aferente pentru construirea unui podeț.

În data de 15 iunie 2021 Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș scrie petiționarilor că a pus în vedere Primăriei Curtea de Argeș identificarea de soluții tehnice și financiare pentru asigurarea accesului la proprietățile din zona respectivă și admite că nu poate asigura în permanență autospeciale pentru traversarea podului improvizat.

Pe 8 iulie 2021 AJPIS informează un locuitor cu handicap din zonă a trimis inspectorii la Primăria Curtea de Argeș și le-a lăsat ca măsură a rezolvării problemei data de 31 decembrie 2022.

În data de 20 ianuarie 2023, Iulian Rădulescu, unul dintre locuitorii de această zonă își pierde viața, luat de apă după ce alunecă de pe podul improvizat.

23 ianuarie 2023, trupul lui Iulian Leon Rădulescu nu a fost găsit încă, în vreme ce locuitorii din zonă trec în continuare pe acest podeț improvizat, aflat peste pârâul Valea Iașului, riscându-și viețile”, se arată în comunicatul PNL Curtea de Argeș.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Bărbatul căzut în pârâul Valea Iașului vineri nu a fost găsit. PNL acuză administrația locală de ”nepăsare”

  1. Foarte corect și foarte utila acțiunea PNL…este de neimaginat cum se poate asa ceva…..putem asocia nesimțirea primăriei cu o fapta de omor…..dar ce ne facem și cu domnii de la PNL….ca la hidroelectrica era sa se rupă malul de la canalul de la Oiesti….și o data cu asta posibilitatea ca să moara alți oameni ….și susținem și defilam cu diriginți de șantier trimiși în judecata pentru fapte de frauda fonduri europene …care ei su urmărit și construcția canalului sus menționat….Rade ciob de oala sparta și noi murim cu zile prin marele oraș regal….rușine clasei politice actuale

  2. Strada Progresului ar trebui redenumita în Strada Regresului la felul în care arata. Și dacă mai iei în considerare ca pana mai ieri locuințele de pe strada Locotenent Pavelescu nu erau branșate la canalizare , ca malul și trestiile din canalul pârâului Valea Iașului ii oferă un iz de delta , ca mai exista locuințe la care accesul se face pe instalații improvizate ar trebui ca însăși numele cartierului sa fie schimbat în Cartierul Regresului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email