Bărbații peste care a căzut un mal de pământ la Sălătrucu au ajuns la spital

Doi bărbați au fost răniți miercuri după ce un mal de pământ s-a surpat la Sălătrucu, la o exploatare de agregate, transmite IPJ Argeș. ”În ziua de 31 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizați cu privire la faptul că, la punctul de lucru al unei societăți de exploatare agregate, din localitatea Sălătrucu, două persoane ar fi fost surprinse de un mal de pământ.

La fața locului au fost direcționați polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni, precum și din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș.

Din primele verificări, s-a stabilit că un bărbat, de 56 de ani, din comuna Leleasca, județul Olt, angajat al unei societăți, în timp ce manevra un excavator, a fost surprins de un mal de pământ și a rămas blocat în interiorul utilajului.
Pentru deblocarea și extragerea, în siguranță, a bărbatului, au intervenit echipajele specializate de pompieri. Ulterior, acesta a fost transportat la spital, cu un elicopter SMURD.

De asemenea, un alt bărbat, de 47 de ani, din Șuici, angajat în cadrul aceleiași societăți, a fost surprins de malul de pământ, însă acesta a fost extras conștient și transportat la spital.
Cu privire la eveniment, a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, precum și neluarea, respectiv nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă, iar cercetările continua, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș”, informează Poliția Argeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email