Bărbat suspect de Covid a fugit din Spitalul Curtea de Argeş şi are dosar penal

Polițiștii și jandarmii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID -19, informează Instituția Prefectului Argeș.

Prefectul județului Argeș face apel la cetățeni să poarte masca de protecție, să evite zonele aglomerate și să respecte distanțarea fizică și igiena mâinilor, mai ales că în ultima perioadă ne confruntăm cu o creștere accelerată a numărului de cazuri COVID. În același timp, prefectul Emanuel Soare anunță că toate instituțiile cu atribuții de control vor fi prezente în continuare pe teren, zilnic, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, a stării de alertă.

În ultimele 24 de ore au fost verificate 950 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină. Polițiștii argeșeni întocmit și un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, ca urmare a faptului că un bărbat de 37 de ani, dintr-o comună din Argeș, a părăsit Spitalul Municipal Curtea de Argeș, unde se afla internat, fără încuviințarea cadrelor medicale. Bărbatul era diagnosticat cu pneumonie bilaterală și era suspect COVID. A fost identificat de polițiști la domiciliu, ulterior fiind, din nou, internat în spital.

În urma verificărilor la agenții economici, zone comerciale și mijloace de transport în comun, polițiștii argeșeni au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

La rândul lor, jandarmii argeșeni au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.000 lei, pentru nerespectare obligativității purtării măștii de protecție în spațiile comerciale (încălcându-se astfel prevederile art.65 lit.h din Legea nr.55/2020).

Pompierii argeșeni au verificat 73 de persoane fizice și 4 societăți comerciale. În urma controalelor, care au urmărit respectarea măsurilor prevăzute de Legea 55/2020, a stării de alertă, reprezentanții ISU Argeș au aplicat două amenzi (de 1000 lei) și 5 avertismente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email