Om de afaceri din Curtea de Argeş trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Prejudiciul ar fi de 1,18 milioane de lei

Un bărbat din Curtea de Argeş, administrator al unei firme cu activitate în domeniul silvic, a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul fiind de peste un milion de lei.

„În ziua de 16 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi de spălare de bani, ambele în formă continuată.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2011-2013, un bărbat de 51 de ani, din Curtea de Argeş, având calitatea de administrator al unei societăţi comerciale din domeniul silvic, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu ar fi avut la bază operaţiuni reale, constând în achiziţii fictive de carburant. De asemenea, acesta ar fi replasat ulterior, în patrimoniul societăţii, sumele respective de bani, sub explicaţia falsă de împrumuturi/creditări societate.

Prejudiciul total stabilit în cauză este de 1.186.948 de lei, constând în suma de 517.748 de lei adus bugetului consolidat al statului prin modalitatea evaziunii fiscale, respectiv de 669.200 lei prin modaliatea spălării de bani.

Pentru recuperarea prejudiciului, a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de cel în cauză, până la concurenţa acestuia.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cu propunere de trimitere în judecată”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email