Bărbat din Curtea de Argeş bolnav de Covid, internat la Boli Infecţioase, face acuzaţii grave

Bogdan B., un bărbat din Curtea de Argeş, este internat la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de săptămâna trecută. Omul este disperat din cauza condiţiilor, a mâncării şi a lipsei dezinfectantului din salonul pe care îl împarte cu alte patru persoane.

Povestea la capătul căreia a ajuns la Boli Infecţioase, diagnosticat cu Covid19, este bizară, şi ne-a fost spusă chiar de el. „Am avut febră vreo trei zile, iar doctorul mi-a zis să iau algocalmin şi paracetamol. Nu a cedat febra şi m-am dus la Urgenţă, la Spitalul Curtea de Argeş, la cortul din faţă, la triaj. Mi-au făcut raze la plămâni şi mi-au zis să fac injecţii cu Cefort timp de şapte zile. După patru zile tot nu mi-a trecut febra şi m-am dus din nou la Urgenţă, după ce fusesem şi la Spitalul Judeţean, tot la triaj, unde mi-au spus să continui cu Cefortul. La Curtea de Argeş la triaj am zis că o să sun la 112 şi m-au trimis la Spitalul Valea Iaşului. În sfârşit, mi-au făcut  acolo testul care a ieşit pozitiv şi m-au trimis la secţia Boli Infecţioase la Piteşti. Am fost cu o salvare cu încă o doamnă, nu cum se vede pe la televizor când sunt luaţi bolnavii cu izoleta. Nu am fost legaţi de targă, doamna a dat cu capul de aparate când a pus şoferul frâna”, ne-a povestit Bogdan.

„Suntem oameni cu toţii şi trebuie să fim trataţi la fel!”

La Piteşti, omul a fost internat într-un salon cu opt paturi în care erau şapte bolnavi. „Avem o singură baie pentru toată secţia, sunt şi copii aici. E o familie cu doi copii internată. Nu putem să ne spălăm toţi la două duşuri. Unii au dat telefoane şi s-au mutat la spitalul Mioveni, unde e mult mai bine…”, ne-a spus bărbatul. El ne-a trimis poze cu mâncarea pe care o primesc bolnavii. „Este foarte proastă – uitaţi – un ou, mămăăligă, orez şi o lingură de ceva..”. Bogdan susţine că infirmierele le-au spus că mâncarea pentru un bolnav ar costa 300 de lei pe zi. „Păi dacă e aşa, la banii ăştia, ehe, mănânci foarte bine, nu ce avem noi aici”, e de părere argeşeanul.

O altă problemă semnalată este lipsa oricărui dezinfectant. „Cutiile în care ar trebui să fie dezinfectant sunt goale şi nici măcar spirt nu avem, trebuie să cumpărăm noi”, afirmă Bogdan. Lui i s-a făcut o injecţie în urma căreia braţul i s-a umflat s-a înnegrit acolo unde a fost înţepat. „Suntem oameni cu toţii şi trebuie să fim trataţi la fel. Suntem bolnavi, nimeni nu trebuie să-şi bată joc”, ne-a mai spus bărbatul.

Am cerut un punct de vedere conducerii secţiei de Boli Infecţioase vizavi de acuzaţiile aduse de Bogdan B., dar până la închiderea ediţiei nu am primit niciun răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email