Bărbat din Curtea de Argeş amendat pentru că nu a respectat carantina

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeș, care efectuau joi verificări ale persoanelor aflate în carantină sau izolare, au constatat că un bărbat de 37 de ani nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată din același municipiului, ca urmare a revenirii dintr-o ţară pentru care este instituită o astfel de măsură, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş.

În urma verificărilor, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş

În ultimele 24 de ore 252 de poliţişti şi poliţişti locali au acţionat în Argeş pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19, în cadrul a 43 de acţiuni punctuale (din care 33 de acţiuni organizate independent de poliţişti, 3 acţiuni împreună cu lucrători I.J.J. Argeş şi 7 acțiuni cu reprezentanţi ai I.S.U. Argeş, poliție locală şi alte structuri, cum ar fi DSP, DSVSA, ITM, RAR, structuri cu atribuții în domeniul silviculturii și altele).

Au fost verificate 120 de societăţi comerciale, din 102 locaţii, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi.

Au fost verificate în total 3.262 de persoane, dintre care 2.501 doar în cadrul acţiunilor. De asemenea, 231 de autovehicule au fost controlate, dintre care 86 de mijloace de transport în comun.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 23.500 de lei, după cum urmează:

– 138 de sancţiuni, în valoare de 21.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

– 2 sancţiuni, în valoare de 2.000 de lei, au fost aplicate unor persoane care nu au respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email