Bărbat din Curtea de Argeș implicat într-un accident rutier la Bascov

Un șofer din Curtea de Argeș a făcut accident miercuri dimineața la Bascov. Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii Serviciului Rutier Argeș, s-a stabilit că un bărbat de 69 de ani, din Curtea de Argeș, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localității Bascov, având direcția de deplasare Rm.Vâlcea spre Pitești, în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă, potrivit IPJ Argeș.

Conducătorul auto, singur în autoturism, a suferit leziuni, urmând să fie transportat la o unitate medicală pentru îngrijiri.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 196 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul a avut loc.

În condiții de precipitații, sau alte împrejurări care afectează aderența la partea carosabilă sau vizibilitatea, polițiștii rutieri argeșeni recomandă:

– Adaptarea vitezei de deplasare a autoturismelor, astfel încât să fie prevenite deraparea autovehiculului, precum și astfel încât să puteți frâna în condiții de siguranță pentru evitarea oricărui obstacol.

– Pentru pietoni, să circule pe trotuar sau, în lipsa acestuia, pe acostament, astfel încât să nu se expună traficului auto, să traverseze doar prin locurile permise, după ce au observat că intenția lor de a traversa a fost remarcată de conducătorii auto ce se apropie și că acestia pot opri în condiții de siguranță.

– Nu uitați că graba de a ajunge la destinație nu justifică neglijența sau încălcarea regulilor de circulație – implicarea într-un accident va consuma întotdeauna mai mult timp decât dacă vă deplasați în condiții de siguranță! De asemenea, implicațiile pot fi atât materiale, cât și de sănătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email