Bărbat bătut crunt de nevastă

De cele mai multe ori, reclamaţiile pe care le primesc poliţiştii sunt de la femeile bătute de bărbaţii lor. Se întâmplă uneori ca reclamaţiile primite să fie şi din partea unor bărbaţi loviţi de neveste.
Regim de bătaie de 11 ani
Nea Petre este căsătorit cu tanti Ioana de 45 de ani. Cei doi locuiesc în cătunul Păulească din comuna Mălureni şi au împreună nouă copii. Acum, la bătrâneţe, când ar trebui să se bucure de faptul că şi-au văzut copiii mari, unii dintre ei la casele lor, între cei doi soţi au apărut neînţelegerile. Sătul de jignirile şi de bătăile pe care le primea de la soţie, nea Petre a lăsat ruşinea de-o parte şi a mers la poliţie să o reclame pe mama copiilor lui. Bărbatul susţine că din anul 1997 nu se mai înţelege cu nevasta lui şi spune că în mod repetat femeia îl jigneşte, îl înjură şi îl bate foarte rău. Deşi a intentat divorţ de trei ori, omul şi-a iertat nevasta care i-a promis că “se face femeie de casă”.
„M-a lovit bestial”
Omul este convins că soţia lui nu mai nutreşte pentru el aceleaşi sentimente care i-a unit. De ani buni, femeia nu se mai îngrijeşte de curăţenia casei şi nu face altceva decât să îşi chinuie bărbatul. În luna august a anului trecut, tanti Ioana a întrecut orice măsură susţine bărbatul. “M-a bătut bestial, noroc că m-a scăpat unul dintre băieţi”, spune nea Petre. Omul este hotărât ca de această dată, nevasta lui să plătească pentru anii de chin pe care i-a trăit alături de femeie. Din păcate însă, omul nu şi-a scos niciodată certificat medico-legal după ce a fost bătut aşa că îi va fi mai greu să-şi susţină reclamaţia.

În ultima perioadă, la nivel naţional se înregistrează o creştere a numărului de infracţiuni privind violenţa în familie care ajung în atenţia autorităţilor. Asistenţii sociali spun că nici femeile care sunt bătute de soţi nu prea depun plângeri, iar pentru bărbaţii agresaţi de neveste situaţia este şi mai stânjenitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email