Bani pentru elevii de 10 la examenul de capacitate și de bacalaureat. La Curtea de Argeș sunt trei

Joi a fost adoptată o Hotărâre de Guvern privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2023 și la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023.

Actul normativ adoptat de Guvern prevede acordarea de stimulente financiare elevilor care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023.

Astfel, sumele acordate, prin hotărâre de guvern, sunt în valoare de: 2.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv de 5.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2023.

Vor beneficia de aceste stimulente 92 de absolvenți de liceu care au obținut media generală 10 la examenul de bacalaureat, (78 la examenul național bacalaureat și 14 la examenul de bacalaureat german), sesiunea iunie-iulie 2023, respectiv 466 de absolvenți de clasa a VIII-a care au obținut media 10 la evaluarea națională.

Președinta PNL Argeș, Alina Gorghiu a declarat că „Argeșul deștept e pe lista premianților: 21 de copii au luat nota maximă la Evaluarea Națională și 6 la examenul de Bacalaureat. I-am întâlnit pe majoritatea și știu că sunt smart și dedicați invățării. Mă bucur că vor beneficia de această măsură”. De acești bani vor beneficia și elevii de 10 de la Curtea de Argeș, unul care a luat bacul cu 10, și alți doi care au luat nota maximă la examenul de capacitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email