Bani pentru bone de la Primărie

Părinții vor putea primi, de la autoritățile locale, un ajutor financiar de până la aproape 150 euro pentru fiecare copil de vârstă ante-preșcolară în vederea angajării unei bone, potrivit unei recente reglementări legale. La Curtea de Argeş, Consiliul Local a aprobat metodologia de acordare a unui ajutor financiar pentru plata serviciilor oferite de bone, dar deocamdată nu a fost primită nicio solicitare.

Suma propusă a fi acordată ca ajutor financiar va fi stabilită în mod diferențiat, iar cuantumul maxim este echivalentul în lei a sumei de 150 euro, la data inițierii preiectului, pentru fiecare copil de vârstă ante-preșcolară.
Ajutorul este acordat din bugetele locale, prin urmare primarul este autoritatea care asigură punerea în aplicare a prevederilor legale. Pot beneficia de ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă, persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie și care se află în una din următoarele situații: este părintele la care copilul locuiește în mod statornic; are calitatea de reprezentant legal al copilului și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia; este persoana desemnată de părinte pentru întreţinerea copilului, pe perioada absenţei părinţilor.

Totodată, ajutorul pentru plata bonelor va fi diferențiat, în funcție de veniturile pe membru de familie: până la 2.100 lei – 710 lei; de la 2.101 lei până la 2.500 lei – 550 lei; de la 2.501 lei până la 3.000 lei – 390 lei; de la 3.001 lei până la 3.500 lei – 250 lei. Potrivit legii, ajutorul financiar este acordat lunar, pentru fiecare copil de vârstă preșcolară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email