Bani de la buget pentru Spitalul din Curtea de Arges


Vineri a trecut de Comisia de Buget-Finanţe şi amendamentul privind dotarea spitalului din Curtea de Argeş. Potrivit deputatului PSD Mircea Drăghici, membru în Comisia de Buget-Finanţe a Parlamentului, acest amendament prevede achiziţionarea de aparatură (trusă laparoscopică), instrumentar medical de uz curent şi soft-uri specifice, (sistem integrat de monitorizare a asistenţei medicale) pentru Spitalul Municipal Curtea de Argeş, în valoare de 5 miliarde lei vechi, se arată într-un comunicat remis redacţiei de biroul parlamentarului argeşean.
Spitalul Municipal din Curtea de Argeş a luat fiinţă în 1983 şi deserveşte 90.000 de cetăţeni, din care 40.000 din municipiul Curtea de Argeş şi 50.000 din comunele învecinate. În cadrul spitalului există şase secţii: Pediatrie, Boli Interne, Chirurgie, ATI, Ginecologie, Nou-născuţi şi cinci compartimente: Cardiologie, Neurologie, Oncologie, ORL şi Ortopedie.

Dotări vechi de 26 de ani

Unitatea nu a fost modernizată, funcţionând cu aceleaşi paturi şi dotări de acum 26 de ani. O problemă acută o reprezintă lipsa unei truse laparoscopice în secţia de chirurgie şi a instrumentarului medical de uz curent. Mare parte din operaţii s-ar putea face cu laparoscopul, un instrument care înlocuieşte bisturiul şi care este introdus în corp prin mici incizii. În Europa, 60 la sută din intervenţii se realizează laparoscopic, în ţara noastră, procentul pacienţilor operaţi minim invaziv (fără tăieturi) este de 20 la sută.
Nevoia de a lua decizii rapide şi eficiente, pe baza informaţiilor reale, determină necesitatea implementării unui sistem informatic integrat, care sa răspundă în timp real la solicitările complexe reclamate de gestionarea moderna a activităţii medicale.
Astfel, activitatea medicală va fi a înregistrată de la admiterea pacientului în spital sau în cabinetul de consultaţie şi până la externarea sa. Folosind ca element principal de identificare Codul Numeric Personal, sistemul contabilizează datele medicale codificate conform normativelor în vigoare, precum si informaţiile personale, considerate de medicul curant ca fiind utile de reţinut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email