Bani aruncaţi aiurea la Primărie! Instalaţia de sonorizare de 280 de milioane nu mai funcţionează

Printre investiţiile de mare succes pe care administraţia publică locală le-a făcut în 2012 se numără şi achiziţionarea unei instalaţii pentru sonorizare şi înregistrarea şedinţelor de Consiliu Local. La vremea respectivă au fost câteva voci, firave, din Consiliu, care au spus că e cam scumpă instalaţia, dar la votarea bugetului investiţia a trecut fără probleme. Să ne amintim.
Geo Techno Security, contracte cu Primăria în valoare de peste jumătate de miliard
Printre investiţiile realizate în 2012, la capitolul Autorităţi publice, s-au numărat – un sistem informatic privind monitorizarea elevilor, în valoare de 150 de milioane, 500 de milioane pentru realizarea cadastrului imobiliar edilitar, instalaţia pentru sonorizare şi înregistrarea şedinţelor de Consiliu Local, pentru care au fost alocaţi 280 de milioane de lei vechi, un sistem de detecţie şi avertizare incendiu în valoare de 240 de milioane şi calculatoare de 180 de milioane de lei.
Sume mici, pentru încredinţări directe
În total, pentru Autoritatea publică s-au cheltuit în primul semestru din 2012 1,35 miliarde de lei vechi, şi aproape jumătate din bani au fost daţi unei singure firme din Curtea de Argeş. „Sistemul de detecţie şi avertizare incendiu şi instalaţia de sonorizare au fost luate de Geo Techno Security”, am aflat de la directorul economic al Primăriei, Gheorghe Florescu. Firma este cea care asigură şi paza Primăriei, după ce serviciul de pază a fost externalizat pentru ca posturile din instituţie să nu fie restructurate în 2010.
Nu s-a încălcat nicio lege atâta vreme cât lucrările au avut valori de sub 15.000 de euro şi au fost încredinţate direct unei firme. Faptul că este aceeaşi firmă peste tot ar putea deveni un mic necaz pentru administraţia locală. Unele preţuri par cam mari, cel puţin pentru nespecialişti, aşa cum sunt cei mai mulţi argeşeni care nu se pricep la instalaţiile de sonorizare, spre exemplu. Pe net, o instalaţie de sonorizare completă, de 1400W reali, pentru amplificări de disco-baruri, formaţii, artişti, spectacole diverse etc., care conţine de la boxe, subwoofere, amplificator de putere la suporţi şi cabluri profesionale, deci o instalaţie care nu trebuie Primăriei Curtea de Argeş, fiind prea de …spectacol şi de artişti, costă 1.989 de lei, mult mai puţin decât a costat cea din sala de şedinţe a primei instituţii din Curtea de Argeş. Că a fost scumpă instalaţia, este un fapt tercut cu vederea de cei care au ridicat mâna ân şedinţele de Consiliu Local ca să voteze bugetul, dar să se strice în mai puţin de un an, asta ar putea fi o problemă. De altfel, când au fost date în folosinţă microfoanele, consilierii care trebuiau să vorbească în ele, nu s-au prea priceput. Acum, când microfoanele merg din cinci în cinci, parcă le-ar plăcea să se audă în şedinţe cuvântările lor ceva mai apăsat. Se poate rezolva, căci şi pentru mentenanţa instalaţiilor trebuie să se ocupe cineva, pentru că banii sunt bineveniţi oricând. Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email