Bâlciul s-a mutat pe Bulevard

Ca în fiecare an, în luna august, municipiul Curtea de Argeş este cu siguranţă unul dintre cele mai aglomerate oraşe din ţară. Manifestările organizate cu prilejul Zilelor Municipiului atrag, în această perioadă, nu doar foarte mulţi turişti ci şi zeci de comercianţi din întreaga ţară. Astfel, pentru că bâlciul tradiţional de Sfânta Maria a fost mutat din zăvoiul în care s-a desfăşurat în anii trecuţi la Stadionul Municipal, iar aici spaţiul este mult mai restrâns, comercianţii au fost nevoiţi să găsească alte locuri în care să îşi amplaseze tarabele cu marfă. Şi ce loc putea fi mai potrivit, decât Bulevardul Basarabilor din municipiul nostru. De câteva zile, trotuarul aflat între Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” şi Mănăstirea Curtea de Argeş este ocupat în întregime de comercianţii care au venit aici. Cu toţii speră să facă vânzare bună în zilele care urmează, având în vedere că oraşul va deveni din ce în ce mai aglomerat.
Nu mai sunt locuri de parcare
În această perioadă, o simplă plimbare pe Bulevardul Basarabilor se transformă într-o adevărată cursă cu obstacole, printre mesele comercianţilor. Cel mai rău este seara, când numărul mare de oameni care trec pe la tarabele întinse pe bulevard blochează practic un trotuar. „E mare aglomeraţie, în special seara, când oamenii merg în bâlci, la spectacole. Foarte mulţi se opresc la tarabe şi nu mai ai pe unde să treci. Şi anul trecut a fost la fel, dar parcă acum sunt mai mulţi. Dacă s-a mutat bâlciul la Stadion spaţiul este mult mai mic şi nu au avut cum să meargă toţi acolo. De locuri de parcare nici nu mai poate fi vorba în această săptămână, pentru că este Bulevardul ocupat de maşinile comercianţilor”, spune Florin, un tânăr din municipiu.
Preţuri pentru toate buzunarele
Pe mesele comercianţilor marfa este variată, dar şi cu preţuri pe toate buzunarele. Aici se găsesc o mulţime de lucruri, de la turtă dulce şi prăjituri de casă, la suveniruri şi haine. Nu lipsesc nici pantofii, sandalele sau papucii, şi nici blănurile sau hainele de piele. „Am venit de câteva zile la Curtea de Argeş. Înainte veneam acolo în zăvoi, unde era şi bâlciul. Să ştiţi că merge binişor vânzarea, dar miercuri şi joi va fi cel mai aglomerat şi cred că va merge mai bine. La târguri de acest fel mergem prin toată ţara, mai ales în perioada verii, când ne permite vremea. La Curtea de Argeş ne place foarte mult”, spune un comerciant care a venit în municipiul nostru cu o gamă diversificată de haine de piele.
Cei care vor să cumpere ceva din acest târg, pot alege între un suvenir care costă în jur de 10 lei, o rochie de 30 – 40 de lei, o pereche de pantofi care costă în jur de 120 de lei sau o haină de blană al cărei preţ sare de 2.000 lei. Pentru a-şi promova marfa, foarte inventivi, comercianţii au afişat fel de fel de anunţuri mai atractive, precum „Reduceri de preţuri”, „Lichidare de stoc” sau „Preţuri de producător”. Cu toate acestea, clienţii nu cumpără nimic fără a studia cu atenţie oferta existentă. „Preţurile sunt cam aceleaşi peste tot. Nu am cumpărat nimic până acum, dar o să mai caut. Am văzut că oamenii mai lasă şi la preţ câteodată. Nu caut ceva anume, dar dacă o să văd ceva care îmi place o să cumpăr. Mai am timp destul până joi”, spune Diana, o tânără aflată în vacanţă la Curtea de Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email