Bâlciul de Sfânta Maria, cea mai mare distracţie din an

Mii de argeşeni au avut parte de o săptămână de distracţie şi voie bună, în bâlciul tradiţional de Sfânta Maria, care s-a desfăşurat în acest an la Stadionul Municipal. În plus, în fiecare seară au avut loc concerte de muzică susţinute de formaţii de renume şi artişti consacraţi din ţară. Nu au lipsit nici terasele cu specific tradiţional românesc, utilajele din cadrul parcului de distracţie, tonetele cu pop-corn, colacii secuieşti, clătitele uriaşe, dar şi alte produse care mai de care mai atractive. Astfel, indiferent de vârstă şi gusturi, argeşenii au găsit în bâlci locul potrivit pentru a petrece alături de prieteni. S-au băut butoaie de bere, s-au mâncat mititei, dar s-a şi dansat până aproape de miezul nopţii.
Cei mici au preferat parcul de distracţii
De departe, cei mai fericiţi au fost cei mici care nu s-au lăsat până nu au testat toate utilajele de agrement din parcul de distracţie. Indiferent că alegeau o cursă cu maşinuţele tamponabile sau o tură în tiribombă, părinţii erau nevoiţi să scoată din buzunar aceeaşi sumă, cinci lei, pentru cele trei minute alocate. Însă, în ciuda acestui lucru cu greu puteai să prinzi o maşinuţă liberă  Cei mai îndrăzneţi, dar şi mai mari de vârstă, au încercat senzaţii tari în utilaje precum „Top Spin”, acolo unde, tot pentru cinci lei, erau învârtiţi la 15 metri deasupra solului.
Totodată, adolescenţii din municipiu au cântat şi au dansat alături de artiştii care au urcat pe scena amplasată la Stadionul Municipal, fie că a fost vorba de CRBL, Simona Nae, Alb & Negru, Ralflo, Silvia şi Dj Rynno, Ralflo, Celia sau Ami. În fiecare seara, sute de tineri au creat o atmosferă incendiară, care i-a impresionat chiar şi pe solişti.
Aglomeraţie mare la terase
Dacă cei mici s-au simţit bine în parcul de distracţii, părinţii sau bunicii care i-au însoţit au ales să se relaxeze la terasele cu specific tradiţional românesc amenajate în zonă. În ciuda preţurilor puţin mai mari, cu greu puteai găsi un loc liber la masă. Mititeii se vindeau cu 2,5 lei bucata, fasolea cu ciolan la 10 lei porţia, iar pentru un pahar de bere oamenii trebuiau să scoată din buzunar patru lei. Pentru berea la doză preţul era de 5 lei, iar cea fără alcool se vindea cu 5 – 6 lei. 
Pentru a atrage un număr cât mai mare de clienţi la terasă, proprietarii au apelat şi la formaţiile de lăutari, care au întreţinut atmosfera pe tot parcursul serii. Bineînţeles că nu puteau lipsi nici dedicaţiile, pentru copii, prieteni sau iubită, care deseori întrerupeau melodiile, spre nemulţumirea celor de la mese. Dacă unora le plăcea acest gen de muzică, alţii evitau aceste terase din cauza zgomotului infernal şi încercau să găsească locuri în altă parte.
Astăzi, concert incendiar Connect-R
Ediţia din acest an Zilelor Municipiului se va încheia astăzi, cu un spectacol extraordinar, dedicat argeşenilor de toate vârstele. Astfel, începând cu ora 20:00, iubitorii muzicii populare vor avea parte de două recitaluri susţinute de interpreţii argeşeni Gigi Iordăchescu şi Mitică Tavă. La ora 21:30, pe scenă vor urca cei de la formaţia Long Road, iar la final Connect – R şi trupa sa de dansatori vor oferi tinerilor din municipiu un show de-a dreptul incendiar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email