Balamuc la Făgăraş!

De câţiva ani, autorităţile locale promit că vor lua măsuri pentru a amenaja în intresecţia de la Făgăraş un sens giratoriu. Au fost propuse mai multe variante pentru fluidizarea traficului în această zonă, însă până acum nu s-a schimbat nimic.

Printre zecile de maşini care vin dinspre Râmnicu Vâlcea, se duc spre munte sau se îndreaptă spre Piteşti, îşi fac loc maşini de marfă care opresc să încarce sau să descarce de la depozitele aflate în imediata vecinătate. Nu lipsesc nici microbuzele maxi taxi care îşi aşteaptă călătorii şi care staţionează la numai câţiva metri de intersecţie. Din peisaj fac parte şi pietonii care încearcă să se strecoare printre zecile de autovehicule oprite uneori chiar pe trotuar.

 

“Acu’ doar n-oi trece strada cu sacu’ de ciment în spinare!”

Omenii care locuiesc în zonă spun că intersecţia devine un adevărat pericol mai ales în zilele de miercuri şi joi, când vin oamenii de la ţară să facă cumpărături. “Vin cu maşini mari, să încarce diferite materiale de construcţii de la depozitele din zonă. Nu se gândesc nicio clipă şi parchează pe trotuar cât mai aproape de depozit iar noi pietonii ne vedem obligaţi să mergem pe carosabil. Unii sunt atât de  nesimţiţi încât blochează tot trotuarul”, spune vizibil supărată Elena Cristescu. La rândul lor, cei care îşi lasă maşinile la intrarea în depozitele de marfă, au câte o explicaţie. “Acu’ doar n-oi trece strada cu sacu’ de ciment în spinare! Am oprit şi eu cinci minute, n-am omorât pe nimeni. Ce vină am eu că nu au făcut ăştia de la Primărie locuri de parcare? Toţi fac aşa, nu numai eu”, se scuză un şofer din Corbeni, venit la oraş să cumpere câte ceva pentru renovarea casei.

“Mergem printre maşini, că n-avem aripi să zburăm!”

Printre maşinile de marfă oprite la depozite, zecile de camioane cu marfă, autocare cu turişti care se duc spre munte îşi fac loc şi zeci de elevi, care fac naveta zi de zi, din comunele învecinate la unităţile de învăţământ de la noi din municipiu. Cu toţii spun că s-au obişnuit cu nebunia din intersecţie nu îndrăznesc să treacă stradă până nu se asigură de mai multe ori. “Uneori stăm minute în şir, până reuşim să trecem strada. Sunt multe maşini, care vin din toate direcţiile şi mulţi şoferi care opresc pe unde apucă. Din cauza lor, coborâm pe carosabil şi mergem pe unde putem, că doar n-avem aripi să zburăm”, ne explică Andrei, un elev de 17 ani care face naveta de Ciofrângeni.
Reprezentanţii Poliţiei spun că au cerut autorităţilor locale să amenajeze un sens giratoriu la Făgărăş iar pe trotuare să fie montate stâlpi de delimitare, care să îi oprească pe şoferii să îşi lase maşinile pe trotuar. În proiectul de buget pentru anul în curs, au fost prevăzuţi 200.000 de lei, pentru realizarea unui sens giratoriu în intresecţia str. Traian- str.1 Mai-str.Lascăr Catargiu. Până când situaţia va fi rezolvată, cei care locuiesc în zonă sunt obligaţi să suporte gălăgia, claxoaele şoferilor nemulţumiţi, înjurărurile pietonilor şi scâtţâitul de roţi. “E mai ceva ca la balamuc. A venit vara şi n-ai cum să laşi fereasta deschisă pentru că trebuie să suporţi un zgomot greu de descris. Trec sute de maşini, autocare, camioane cu marfă, maşini mari care vin la depozitele de aici şi în plus avem sub ferestre staţia de maxi taxi. Nici noaptea nu putem să ne odihnim din cauza gălăgiei”, se plâng cei care locuiesc în zonă.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email