Bacul la Vlaicu Vodă – „sabotat” de un pui de urs


Surpriză de proporţii pentru elevii argeşeni care au suţinut ieri examenul de bacalureat, la proba practică la educaţie fizică şi sport, pe ternul de sport al Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă”. În jurul orei 09.00, cadrele colegiului împreună cu câţiva elevi au văzut un pui de urs în curtea din spatele liceului. „Am auzit câinii latrând foarte tare şi nu se mai opreau. După câteva minute am văzut în spatele internatului un pui de urs, care cred că avea doar câteva luni de zile. Acesta a sărit gardul în grădina vecinilor. După ce l-au simţit câinii vecinului şi au început să îl latre, animalul a încercat să se ascundă în pădurea din apropiere. Nu ne-am apropiat prea mult de el. Noi am anunţat reprezentanţii ocolului silvic să vină să îl ridice, dar aceştia au ajuns foarte târziu. Doamne Fereşte să vină vreunul mai mare şi să se întâmple ceva”, ne-a povestit unul dintre angajaţii CNVV.

„Parcă s-au înmulţit urşii, aşa, dintr-o dată”

După câteva minute, puiul de urs şi-a făcut din nou apariţia în apropierea terenului de sport, unde l-au văzut şi elevii care se pregăteau pentru proba practică la educaţie fizică şi sport. „Am auzit de la un coleg că jos, în curtea liceului, a fost văzut un pui de urs, iar după vreo 10 minute l-am văzut şi noi exact în apropierea terenului. Ne-am speriat de el puţin. Domnul profesor de sport ne-a spus să nu facem gălăgie, pentru că puiul ar putea fi însoţit de o ursoaică. Eu mai mergeam pe deal cu colegii în week-end, dar după ceea ce s-a întâmplat azi, o să mai stăm pe acasă o perioadă, pentru că ne este teamă. Am auzit că şi ieri au fost văzuţi trei pui de urs în apropierea unităţii militare, dintre care unul a fost prins de nişte oameni din zonă. Parcă s-au înmulţit aşa dintr-o dată”, a spus Ovidiu, elev la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”.

„Nu aveam noi destule probleme în oraş?”

În ultima perioadă în zona municpiului Curtea de Argeş au fost văzuţi mai mulţi urşi. Mai mult, luna trecută în zona Ocolului Silvic Sălătrucu au fost aduse două ursoaice cu puii lor, iar în zona administrată de Ocolul Silvic Vidrau a fost adus un lot de şase urşi, care provin de la Sinaia. Deja teama a început să se facă simţită în rândul argeşenilor. „Păi sigur că îmi este teamă. La noi aici, în oraş, urşi mai trebuiau, că în rest le avem pe toate. Îmi este şi frică să mai merg la munte după câte am auzit că s-au întâmplat şi pe acolo. Gândiţi-vă ce nenorocire s-ar fi putut întâmpla dacă astăzi pe terenul de sport unde erau foarte mulţi copii ar fi apărut vreo ursoaică. Văd că nimeni nu face nimic în acest sens. Cei de la Sinai,a ca să scape de ei, i-au trimis la noi, iar noi ca proştii am acceptat. Nu se poate aşa ceva. Mai avem puţin şi ne trezim cu urşii în faţa blocului. Au ajuns foarte aproape de oraş. Nu aveam noi destule probleme în oraş?”, spunea ieri Vasile. M. tatăl unui elev argeşean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email