Bacalaureatul continuă

Candidaţii înscrişi la cea de-a doua sesiune a examenului bacalaureat susţin, în această perioadă, proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Această probă cuprinde trei tipuri de testări: proba de înţelegere a unui text audiat, proba scrisă – prin care este testată capacitatea de a înţelege un text citit şi de a scrie în limba respectivă şi proba orală. La fel ca în cazul celorlalte probe, rezultatul obţinut de fiecare candidat nu se exprimă prin note sau prin calificative de genul admis/ respins. Absolvenţilor li se va stabili nivelul de competenţă lingvistică astfel11 – 30 de puncte – A 1 – introductiv; 31 – 60 de puncte – A 2 – intermediar; 61 – 80 de puncte – B 1 – nivel prag sau independent; 81 – 100 de puncte – B 2 – avansat. Astfel, la finalul examenului, elevii primesc un certificat de competenţă lingvistică în limba de circulaţie internaţională pentru care fiecare a optat. Însă, acesta nu le foloseşte nici la promovarea examenului de bacalaureat şi nici la admiterea la formă de învăţământ superior.
Bac-ul va continua apoi cu proba de evaluare a competenţelor digitale, ce se va desfăşura în perioada 22 – 23 august.
Probele scrise vor debuta pe 26 august cu examenul la limba şi literatura română urmat, pe 27 august, de examenul la limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 28 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării pe 30 august.
Afişarea rezultatelor se va face pe 2 septembrie, până la ora 12,00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12,00 – 16,00. Rezolvarea contestaţiilor se va realiza între 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email