Azi, Primarii din Câmpulung, Albeștii de Muscel și Budeasa şi-au încetat mandatele

Urmare referatelor comunicate de secretarii unităţilor administrativ teritoriale din localitățile Albeştii de Muscel, Budeasa şi Câmpulung, prefectul judeţului Argeş a emis astăzi ordinele de încetare de drept, înainte de termen, a mandatelor de primar deţinute de Năftănăilă Ion, Ştefan Ion şi Andrei Călin Ioan.

Toate cele 3 referate întocmite de secretarii localităţilor au fost însoţite de  comunicatele judecătorilor delegaţi cu executarea hotărârilor judecătoreşti penale pronunţate în cauzele care priveau primarii mai sus-menţionaţi. Comunicatele judecătorilor delegaţi precizau faptul că, pe lângă pedepsele principale privind închisoarea cu suspendare sub supraveghere, primarilor le-a fost aplicată şi pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi. Astfel, la baza deciziei de emitere a ordinelor au stat prevederile art. 66 lit. b, g, şi k din noul Cod penal potrivit cărora:

            Pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unor drepturi constă în interzicerea exercitării, pe o perioadă de la unu la 5 ani, a unuia sau mai multora dintre următoarele drepturi: dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

            În aplicarea prevederilor legale de mai sus, art 68 alin. 1 lit. b) din noul Cod penal prevede că executarea pedepsei interzicerii exercitării unor drepturi începe de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

 

 

            

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email