Azi încep înscrierile la bac

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, astăzi încep înscrierile pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat. Astfel, au dreptul să susţină acest examen elevii care au promovat învăţământul liceal, indiferent de forma acestuia.
Pentru a se înscrie la examenul de maturitate, absolvenţii de liceu au nevoie de următoarele acte: foaie matricolă original şi copie xerox; copie certificat de naştere, căsătorie (acolo unde este cazul), act de identitate în original şi xerox; adeverinţă cu notele la probele pentru care solicită recunoaşterea notelor obţinute în sesiunile anterioare şi fişă tip de înscriere pe care nu se admit corecturi.
Calendarul primei sesiuni a bac-ului
Prima sesiune a examenului de bacalaureat va începe pe 10 iunie cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la Limba Română ce se va desfăşura până pe 12 iunie. În perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmată în 17-21 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale şi în 25-28 iunie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Probele scrise de la Bacalaureat vor fi susţinute pe 1 iulie la Limba şi Literatura Română şi pe 2 iulie la limba şi literatura maternă. Testarea va continua pe 3 iulie cu proba obligatorie a profilului şi pe 5 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca în perioada 9 -11 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate pe 12 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email