Azi de dezbat tarifele pentru „gestionarea” câinilor fără stăpân

Astăzi, începând cu orele 15,00, la Primărie are loc şedinţa ordinară a lunii aprilie a Consiliului Local Curtea de Argeş, şedinţă care, deşi ordinară, va înregistra câteva premiere.
Este ultima şedinţă la care aleşii vor avea materialele dezbătute pe hârtie, pentru că azi vor primi tabletele, iar din mai vor trebui să se descurce la şedinţă cu ele şi cu documentele în format electronic. Consilierii au o lună la dispoziţie să se deprindă cu tehnologia, să îşi facă adresă de e-mail ş să o utilizeze, cei care nu au şi nu ştiu cum se face. Problema este că, deşi s-au băgat bani mulţi în reţelele de wireless la Primărie şi la celelalte instituţii publice din Curtea de Argeş, internetul wireless nu funcţionează decât în câteva puncte din Primărie, nu şi în sala de şedinţe. Poate că acum cei care au luat banii îşi vor face şi treaba pentru care i-au luat.
Apoi, un alt punct interesant al întrunirii va fi momentul în care consilierii vor lua act de demisia colegului lor Gheorghe Nicuţ, fostul primar, şi dacă acesta va renunţa la ea sau nu, pentru că poate să facă asta şi în şedinţă.
Pe ordinea de zi sunt opt proiecte de hotărâri, poate cel mai interesant dintre ele fiind cel referitor la „aprobarea tarifelor aferente activităţii de gestionare a câinilor fără stăpân”. După cum aţi aflat din ziarul nostru de ieri, doar capturarea unui patruped ajunge la 7 lei, cu toate taxele, iar „adoptarea la distanţă” costă aproximativ trei milioane. Va fi interesant de văzut ce s-a întâmplat între timp, căci primarul Nicolae Diaconu susţinea, în urmă cu puţine săptămâni, că societatea de salubrizare, cea care s-a ocupat de câinii maidanezi şi anul trecut, lucrează prea scump, şi că a semnat un contract de gestionare a maidanezilor cu un ONG din Germania care va rezolva problema repede şi ieftin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email