Azi are loc o licitație foarte importantă pentru oraș

26 septembrie este termenul până la care se depun oferte pentru licitația pentru ”Delegarea gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate efectuate cu autobuze în municipiul Curtea de Argeș”. Este o dată importantă, mai ales având în vedere că nu este pentru prima dată când contractul pentru delegarea gestiunii transportului local a fost scos la licitație. Până acum, la licitațiile anterioare, nu au fost depuse deloc oferte ori ofertele depuse au fost neconforme, conform sistemului electronic de achiziții publice, SICAP.

Operatorul care va câștiga licitația va avea obligația ”asigurării Serviciului public de transport pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Curtea de Argeș, efectuat cu autobuze”, conform anunțului e pe sistemul electronic de achiziții publice. Valoarea estimată a contractului este de 23.375.707 lei.

14 autobuze electrice

Cel care va semna contractul va primi de la Primărie 14 autobuze electrice, o autobază  (inclusiv garaj, dotări şi 16 staţii de încărcare a autobuzelor electrice) situată în strada Lt. Pavelescu din municipiul Curtea de Argeş, două staţii de încărcare rapidă în zona Hotelului Dacia şi în zona Şipot, 52 de staţii de călători modernizate şi sistemul de management informatizat al transportului de persoane.

Investiţiile se fac în cadrul proiectului” Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeș”, și sunt – Realizare garaj/autobază, inclusiv infrastructura tehnică aferentă; modernizarea transportului în comun prin achiziționarea a 14 autobuze electrice; construirea/amenajarea/modernizarea stațiilor de transport public (52); construirea stațiilor de alimentare a autobuzelor electrice (18); modernizarea transportului în comun prin implementarea unui sistem de management informatizat; crearea/extinderea/modernizarea sistemelor de bilete de călători; reabilitare stradă Lt. Pavelescu – cele două tronsoane care asigura accesul spre garaj/autobază, conform site-ului Primăriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email