Averile noilor consilieri locali

Consiliul Local Curtea de Argeş şi-a schimbat structura în urma alegerilor locale de pe 27 septembrie 2020. Vă reamintim că PSD are opt consilieri, dintre care doi sunt noi – Ionuţ Andrei şi Florian Badea, PNL are patru consilieri, dintre care unul este nou – Marius Moisescu, iar cei de la USR PLUS şi PMP sunt nou veniţi în Consiliu –  Bogdan Marina, Ovidiu Bucur, Mihai Nicodim, Dan Petrescu şi Cătălin Tiţa. Aleşii trebuie să completeze la început de mandat şi apoi periodic declaraţii de avere şi de interese, documente care, obligatoriu, sunt făcute publice. Ziarul nostru v-a informat încă din luna decembrie că declaraţiile nu au fost depuse la Primărie, şi apoi că nu au fost făcute publice pe site-ul instituţiei. De asemenea, declaraţiile de avere şi de interese trebuie trimise şi la Agenţia Naţională de Integritate, lucru care nu s-a întâmplat nici acum. Există sancţiuni pentru nerespectarea legii şi cel mai probabil vor fi aplicate şi celor de la Primăria Curtea de Argeş care nu şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu.

Primul consilier cu venituri din activităţi agricole

Noii consilieri locali nu sunt bogaţi, cel puţin unii dintre ei, dar, cu două excepţii, nu au nicio legătură cu salariile de la stat. În afara celor doi, ceilalţi câştigă bani lucrând în privat sau la propriile firme. Este şi o situaţie mai specială – Ovidiu Bucur a ataşat o adeverinţă de la firma la care lucrează în care scrie că salariile de acolo sunt confidenţiale. Sigur societatea, o multinaţională care are şi la Curtea de Argeş o fabrică, are politica ei salarială şi contractul de muncă exact cum a fost negociat, dar Ovidiu Bucur ar putea avea probleme din cauza confidenţialităţii. Rămâne de văzut.

Mihai Nicodim are un apartament în Piteşti, cumpărat în 2017, o moticicletă BMW din 2007 şi o Dacie 1300 din 1975. Tânărul consilier are un împrumut în valoare de 231.00 lei, iar de la firma la care lucrează a încasat anul trecut 16.956 lei salariu.

Marius Moisescu stă foarte bine la capitolul terenuri, e drept, moştenite. Astfel, potrivit declaraţiei de avere deţine în diverse procente 22 de terenuri, unapartament cumpărat, o casă şi un spaţiu comercial moşntenite, trei autoturisme şi un tractor. Are 50.000 de lei într-un fond de investiţii, din salariul de profesor a încasar 60.000 de lei, iar soţia a 50.000 de lei tot din salariul de profesor.

Dan Petrescu are patru terenuri cumpărate, două case, trei autoturisme şi un tractor. La capitolul „alte active producătoare de venituri care însumate depăşesc echivalentul a 5000 de euro a trecut „agricole – fermă zootehnică”.Consilierul PMP are trei credite, iar venitul încasat din activităţi agricole a fost de 80.000 de lei.

Un consilier cu depozite bancare

Ovidiu Bucur are un apartament şi o casă, două autoturisme, două depozite bancare de 28.000 şi 6000 de lei precum şi un cont curent în care are 8500 de lei. Din salariu a încasat 51.688 lei iar soţia, care lucrează la aceeaşi companie, 32.892. Ataşat declaraţiei de avere Ovidiu Bucur a depus o adeverinţă de la firma la care lucrează în care scrie că „salariile sunt confidenţiale”.

Doctorul Florian Badea, nou consilier local are, potrivit declaraţiei de avere, un teren intravilan, o casă şi două autoturisme. Are depozite bancare în valoare de 155.000 de euro, 4500 de dolari şi 10.000 de lei, depozite deschise începînd cu anul 2000. Din salariul de la Spitalul Municipal Curtea de Argeş a încasat 131.578 lei.

Bogdan Marina, preşedintele USR Curtea de Argeş, deţine un teren şi o casă, are un credit, iar de la firma pe care o are a încasat 24313 lei salariu, iar soţia, medic, a încasat 72.813 lei salariu. De asemenea, Marina a mai primit 11.327 lei din drepturi de autor de la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra”.

Andrei Ionuţ are 51 de acţiuni la Biofarm, două terenuri, două case de locuit şi două apartamente, precum şi un autoturism şi o remorcă. Are trei conturi curente în care are 11.810, 50, 13.718, 1728 şi 7190 lei, a acordat şi un împrumut de 25.000 de lei şi are un credit de 90.000 de lei. Din salariu a încasat 100.017 lei, iar din indemnizaţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Aquaterm 7722 lei. Soţia, care lucrează la Direcţia de Asistenţă Socială, a încasat un salariu de 34.968 lei. Ionuţ Andrei a obţinut bani şi din închirieri, în total puţin peste 25.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email