Avarie la conducta de apă pe strada Lascăr Catargiu

Argeşenii care locuiesc pe strada Lascăr Catargiu au fost treziţi ieri în jurul orei 4:00 dimineaţa de un zgomot puternic. O conductă de apă s-a spart în apropierea gării mici, iar apa lovea cu putere peretele clădirii. Oamenii s-au speriat, crezând că s-a întâmplat ceva la barajul de la lacul 23 august. „M-am trezit foarte speriat de zgomotul de afară. Am crezut că este vreo problemă aici la garaj. Când am ieşit afară am văzut ce s-a întâmplat. Apa din conducta spartă avea o presiune deosebit de mare şi lovea într-un zid de la gara mică. Imediat zona s-a umplut de apă. Cred că avea peste un metru aici în spatele casei”, spune Alexandru Anghelete, unul dintre argeşenii care locuieşte în zonă.

„Nu plec de aici până nu veniţi să reparaţi”

În scurt timp zona din apropiere s-a umplut de apă, iar terenul unui alt argeşean a fost inundat, apa depăşind 150 de centimetri adâncime. „Nu puteai să mai treci pe aici. Uitaţi-vă aici la vecinul că terenul este sub apă. Dacă acest teren nu se afla mai jos, apa venea peste noi în casă. Problema a fost rezolvată abia pe la ora 8:00 de dimineaţa”, spune bărbatul. Lipsa de reacţie a autorităţilor pentru rezolvarea avariei l-a făcut pe Alexandru Anghelete să ajungă la capătul răbdării. Deşi i-a anunţat pe reprezentanţii Aquaterm la ora 5:30 despre conducta spartă, angajaţii societăţii au venit la faţa locului după aproximativ două ore. „La 5:30 am fost la Aquaterm şi am vorbit cu o doamnă care era de serviciu. Mi-a spus că îi va anunţa pe cei de la intervenţie şi vor veni. Am sunat la Primărie şi mi-a răspuns portarul, care mi-a spus că nu are ce sa facă. Am sunat şi a doua oară la Primărie şi între timp se schimbase portarul, iar cel nou mi-a spus că nu ştie mare lucru. A spus că a găsit ceva notat şi atât.”, spune Alexandru Anghelete.

„Dom’ne, ia oraşul foc şi ăştia nu fac nimic”

Bărbatul nu s-a lăsat şi a mers din nou la Aquaterm încercând să convingă pe cineva să vină să remedieze avaria. „Am fost la Aquaterm şi le-am spus angajaţilor că nu plec până nu vin să repare. Dom’ne, ei de abia se mişcau şi de abia se îmbrăcau. Mi-au spus să plec că ştiu ce au ei de făcut. Apoi s-au dus şi au oprit apa. A mai venit o doamnă de la Aquaterm cu maşina să vadă cum este în zonă şi nici nu a putut să coboare din maşină. Se uita pe geam. A venit şi domnul Bolovan şi nici măcar nu coborât din maşină. Să le fie ruşine. Dom’ne, ia oraşul foc şi ăştia nu fac nimic. Nu se poate aşa ceva. Ardem de vii şi ei stau şi se uită. Însă, aş vreau să întreb acum cine plăteşte această apă? Domnul Bolovan să o plătească. Altcineva dacă fură un metru cub de apă e băgat la puşcărie. Peste 1.000 de metri cubi de apă s-au pierdut cu avaria asta”, spune nervos argeşeanul.

Lucrare pe domeniul public, făcută de o firmă privată, la iniţiativa acesteia

Povestea e destul de complicată cu acea conductă şi o să revenim asupra ei într-un număr viitor al ziarului nostru. „S-a desfăcut din sudură o ţeavă, iar noi am reparat-o. Nu e lucrare făcută de noi, ci de Foresta. Este o reţea făcută astă toamnă, plătită de Foresta, adică au băgat conducta în pământ nişte oameni de la Piteşti. Au curs cel mult 50 de metri cubi de apă, apă pe care o va plăti Aquaterm”, ne-a spus directorul Ion Bolovan.  De fapt, conducta avariată era supraterană, dar Foresta a plătit pentru ca ea să fie îngropată, în zona ştrandului, am aflat de la Ion Bolovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email