Autostrada Sibiu – Piteşti trece prin Râmnicu Vâlcea nu prin Curtea de Argeş

Autostrada Curtea de Argeş – Sibiu este un vis al argeşenilor care se îndepărtează pe zi ce trece, în ciuda promisiunilor făcute de guvernanţi. Cel mai prestigios ziar de business din România, Ziarul Financiar (ZF), scrie în nunmărul său de ieri, citând surse guvernamentale, că „autostrada Sibiu-Piteşti trece prin Râmnicu Vâlcea”.
ZF face, în numărul său de ieri o amplă analiză a autostrăzilor din România, prezente şi viitoare, şi scrie despre ultimele planuri ale Guvernului Ponta. Vestea proastă pentru noi, argeşenii, este că aceste ultime planuri nu mai includ Curtea de Argeş în traseul autostrăzii Constanţa – Nădlac. „O autostradă continuă între vestul ţării, la Nădlac, şi estul ţării, la Constanţa, care va trece prin Sibiu şi Braşov, va fi gata în 2018, potrivit celor mai recente promisiuni ale guvernului Ponta. Anul viitor se va putea circula însă pe autostradă fără întreruperi de la Sibiu la Nădlac, spun autorităţile. Dacă se ia în calcul autostrada Nădlac-Constanţa care tranzitează Piteştiul, aproape 530 km din cei 850 km ai acestei şosele sunt în prezent deschişi circulaţiei. Costul total de construcţie al autostrăzii Nădlac-Constanţa, luând în considerare traseul care trece prin Sibiu şi Piteşti, se ridică la circa 5,5 miliarde de euro, suma incluzând valoarea de execuţie a tronsoanelor de autostrăzi dar şi a centurilor principalelor oraşe tran¬zitate”, scrie ZF.
Curtea de Argeş – Viena în 8 ore
Jurnaliştii de la ZF au făcut calcule au şi au ajuns la concluzia că de la Sibiu la Viena se poate ajunge în 6-7 ore. Dacă autostrada ar trece prin Curtea de Argeş, cum ni s-a promis în repetate rânduri, de la Curtea de Argeş la Viena am ajunge în maxim 8 ore.
Şi toruşi, autostrada care va lega Sibiul de Constanţa prin Piteşti ar putea fi gata abia în 2023, potrivit celor mai recente planuri ale Cabinetului Ponta, citate de ZF. „Chiar dacă iniţial se luase în considerare un traseu care să treacă prin Curtea de Argeş, în noile planuri prezentate de guvernul Ponta autostrada dintre Sibiu şi Piteşti va tranzita şi municipiul Râmnicu Vâlcea, statul angajându-se să termine până în 2018 porţiunea dintre Piteşti şi Râmnicu Vâlcea”, conform sursei citate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email