Autostrada Sibiu – Pitești: Lotul 5, Curtea de Argeș – Pitești, realizat în proporție de 60%

Constructorul WeBuild a reluat lucrările la secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești din Autostrada Sibiu – Pitești (A1), a informat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA. Lucrările pe acest tronson sunt executate în proporție de 60%, iar cele de umplutură de la terasamente se apropie de final.

Horea Sântu, director tehnic WeBuild Secțiunea 5 (Pitești – Curtea de Argeș), a declarat: „Pe acest tronson. așa cum s-a declarat la sfârșitul anului trecut, am avut un stadiu fizic al lucrărilor de 60,28%. Anul acesta, lucrările au fost reluate pe data de 8, iar din cauza condițiilor meteo, am reușit să realizăm doar lucrări la partea de structuri și asamblare și ridicare de tabliere metalice pentru podurile 2 și 3. În prezent avem lucrări care se desfășoară în nodul rutier Bascov, cu finalizarea zidurilor de sprijin prevăzute pentru stânga, dreapta a autostrăzii. (…)

Lucrările de umplutură pe partea de terasament sunt finalizate în proporție de 96%. Anul trecut am reușit să așternem 13 kilometri de balast stabilizat, acesta fiind acoperit pe o lungime de nouă kilometri cu stratul de bază AB31,5 (primul strat de asfalt n.r.). Restul de patru kilometri pe care nu am reușit să îi acoperim cu stratul de bază au fost protejați printr-un geotextil și un material de umplutură, astfel încât să nu apară degradări pe stratul de balast stabilizat pe perioada rece”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email