Autorităţile locale au uitat ce au promis, iar argeşenii de la Valea Sasului sunt şi acum sinistraţi

Aşa cum aţi aflat dintr-un număr anterior al ziarului INTERES ARGEŞEAN, mai mulţi cetăţeni care locuiesc pe strada Valea Sasului se află într-o situaţie de-a dreptul disperată. La doar câteva zeci de metri distanţă de Centrul pentru Copii „Sfântul Cristofor”, strada s-a rupt din cauza apei care se scurge de pe dealurile din împrejurimi, iar asfaltul s-a prăbuşit în vale. Situaţia este gravă, având în vedere faptul că drumul se poate rupe de tot în momentul în care trec prin zonă diferite maşini.

Tot pe strada respectivă locuieşte şi familia Baciu. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că nu pot ajunge la locuinţa lor decât prin râu sau pe o rută ocolitoare care trece prin pădure. Astfel, Elena Baciu, care este şi mamă şi tată pentru cei patru copii ai săi, este nevoită să-şi ducă în fiecare zi copiii în braţe, pentru ca aceştia să ajungă la şcoală. „„Am patru copii şi de fiecare dată când merg la şcoală trebuie să îi trec eu apa. Îmi iau cizmele în picioare şi îi iau în braţe pentru că nu vreau să se ude. Vreau să-mi facă şi mie o punte aici pentru a traversa copiii mai uşor. Mai este un drum mai sus, unde este şi un pod, dar trebuie să meargă prin pădure şi îmi este frică. Acum ceva timp a murit un om mai jos şi după aia s-a făcut podul. Acum se aşteaptă din nou vreo tragedie?”, spunea atunci Elena Baciu. La momentul respective cazul familiei Baciu a fost prezentat şi în cadrul emisiunii tabloid „Acces Direct”, iar acesta a impresionat o ţară întreagă. Tot atunci mai mulţi oameni cu suflet au sărit să îi ajute pe cei patru copii şi pe mama acestora.

Primarul Diaconu: „Vom amplasa un podeţ în apropiere”

 

Deşi a trecut ceva timp de atunci şi au promis că vor rezolva problemele, nici până în momentul de faţă autorităţile locale nu au făcut nimic, iar micuţii sunt trecuţi în continuare de către mama lor peste gârlă. La rândul său, primarul Nicolae Diaconu, a declarat că în scurt timp tot acest calvar ar putea lua sfârşit, asta după ce va fi construit un podeţ în zona respectivă. „Am mai discutat despre această problemă şi chiar am găsit o soluţie. Vom amplasa în apropiere un podeţ, mai exact un prefabricat din metal, pe care copiii să poată traversa apa. Trebuie să alegem locul potrivit, iar malurile să fie consolidate pentru că acele podeţul va fi fixat în beton pe cele două maluri”, a declarat edilul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email