Automotoare cu hidrogen pe ruta Pitești – Curtea de Argeș

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a lansat în dezbatere proiectul de Hotărâre de Guvern privind achiziţia a 12 automotoare în tracţiune electrică pe bază de pile de combustie cu hidrogen. Acestea vor circula inclusiv pe traseul Pitești – Curtea de Argeș. Investiţia este estimată la 174,2 milioane euro.

Automotoarele vor avea capacitate de minim 160 locuri pe scaune fixe și minim 160 locuri în picioare, la o densitate de 4 persoane/mp, precum și: minim 16 pentru biciclete, minim 3% locuri pe scaune escamotabile, minim 2 locuri pentru persoane cu mobilitate redusă, minim o toaletă pentru persoane cu mobilitate redusă, minim o toaletă normală.

De asemenea, vor fi echipate cu sistem de încălzire/ventilație și aer condiționat, instalații sanitare ecologice, zone de acces si siguranță pentru persoane cu handicap. În plus, vor avea un spațiu prevăzut cu sistem de alimentare și protecție pentru automate pentru băuturi răcoritoare și produse ambalate tip fast food și un spațiu pentru amplasarea unui automat de vândut bilete și/sau aparat pentru validarea titlurilor de călătorie.

Automotoarele vor fi utilizate pe liniile care fac legătura între Bucureşti şi Aeroportul „Henri Coandă”, Piteşti, Târgovişte, Slatina, Craiova, Titu, Găeşti, Curtea de Argeş şi Balş.

Serviciile vor conecta Capitala României, prin servicii nepoluante, de Aeroportul Internaţional Henri Coandă (principalul aeroport al României), şi de centrele urban-economice Piteşti, Târgovişte, Slatina, Craiova, Titu, Găeşti, Curtea de Argeş şi Balş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email