Austriecii de la Porr vor construi autostrada Curtea de Argeş – Tigveni

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat joi câștigătorul execuției lotului 4 al autostrăzii Sibiu Pitești, sectorul de 10 km cuprins între Tigveni și Curtea de Argeș. Este vorba de firma austriacă Porr. Dacă nu vor fi contestații, contractul de două miliarde de lei poate fi semnat în luna martie. Nodul rutier Tigveni din capăt e inclus de asemenea in acest lot, astfel că traficul poate fi descărcat in DN73C.

„Joi, 04.03.2021, au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului  având ca obiect „Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș”.

Ofertantul desemnat câștigător este S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L., cu preţul de 1.678.873.121,77 Lei fără TVA.

Durata contractului este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare și 44 de luni perioada de execuție a lucrarilor.

Perioada de garanție a acestora este de 10 ani.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru „Autostrada Sibiu – Pitești, Sectiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș”, în lungime de 9,86 km, în conformitate cu prevederile contractului de proiectare și execuție.

În cadrul contractului vor fi realizate mai multe lucrări de artă având o complexitate ridicată, astfel:

Construirea a 12 poduri, pasaje și/sau viaducte, având o lungime medie de 230 de m., dintre care, cel mai lung fiind Viaductul de la km. 84+341, în lungime de 630 de m.

Construirea unui Tunel în lungime de 1350 de m, în zona de traversare a dealului Momaia, județul Argeș.

În perioada următoare, după îndeplinirea termenelor legale privind formularea contestațiilor, precum și după soluționarea eventualelor contestații/ plângeri formulate în cadrul prezentei proceduri de atribuire, ofertantul câștigător va fi invitat la sediul CNAIR S.A pentru semnarea contractului, odată cu finalizarea procesului de avizare a acestuia”, se arată în comunicatul CNAIR.

În continuarea autostrăzii, de construirea lotului 5, Curtea de Argeș – Pitești, se ocupă firma italiană Astaldi. Contractul a fost semnat în  martie 2020 iar ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în urma cu 7 luni, și conține perioada de proiectare 12 luni.

Şi ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat joi seara la Digi 24 că a fost desemnată firma câștigătoare pentru execuția Lotului 4 al Autostrăzii Pitești-Sibiu, între Tigveni și Curtea de Argeș. „Este aceeași firmă din Austria care execută și lucrările la Lotul 1”, (firma Porr – n.n), a comentat Drulă.

El a mai spus, de asemenea, că din această primăvară vor începe lucrările la Lotul 5 al Autostrăzii Pitești – Sibiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email