Aurelian Din încearcă de 5 ani să demonstreze că fratele lui a fost omorât

Tragedia unei familii din Valea Danului, despre care INTERES ARGEŞEAN  a scris în exclusivitate la vremea respectivă, a ajuns acum pe prima pagină a ziarelor naţionale şi la CEDO. La cinci ani de la nenorocire, nu a fost găsit un vinovat, iar justiţia s-a pronunţat de două ori.

Pe 4 ianuarie 2011 Aurelian Din a primit un telefon de la nora fratelui său, Dumitru Din, care locuia la Valea Danului, prin care îl anunţa că Dumitru a murit, căzând în bucătărie, cu faţa în jos. Din actele întocmite de poliţistul Vasile Vâlceleanu  reiese că Dumitru Dinu a mers împreună cu fiul său vitreg, Adrian Ionuţ Dinu, şi cu un alt bărbat, să taie nişte lemne. După ce le-au tăiat, Dumitru s-a întors în sat ca să caute un mijloc de transport pentru ele. După câteva zeci de minute a ajuns acasă, dar i s-a făcut rău la scurt timp şi a murit. Medicii de pe ambulanţa SMURD au făcut manevre de resuscitare, dar bărbatul murise. La faţa locului a ajuns şi o echipă a Poliţiei Curtea de Argeş care a transportat cadavrul la morga spitalului din Curtea de Argeş. După efectuarea necropsiei s-a emis raportul de constatare a decesului, potrivit căruia moartea ar fi survenit în urma unui infarct miocardic acut, iar loviturile la nas pe care trupul neînsufleţit le prezenta nu aveau legătură cu decesul. Aceasta este povestea pe scurt, întâmplarea despre care Aurelian Din spune că nu a adevărată. Bărbatul a mers peste tot, la toate organelle statului care l-ar fi putut ajuta, dar nimeni nu a avut interes să descoepre adevărata cauză a morţii fratelui său.

„Sunt epuizat,fizic şi moral!”

 

Evenimentul Zilei a publicat zilele trecute povestea pe care Interes Argeşean a făcut-o publică pentru prima dată. De cinci ani, Aurelian Din se luptă să afle circumstanțele reale în care a murit fratele său, la doar 59 de ani. La capătul unei anchete făcute de un agent de poliție rurală, menținută de procurori, Tribunalul Argeș a dat două sentințe uluitoare: într-una a stabilit că răposatul și-a dat ultima suflare în altă parte decât la locul tragediei, iar din alta rezultă că decesul s-a produs la două ore diferite. Procurorul de caz e și mai tare: după moarte, răposatul a luat-o la plimbare prin sat”, scriu jurnaliştii de la evz.ro.
Aurelian Din face acuzaţii grave la adresa fiului vitreg al fratelui său şi al soţiei acestuia, dar nimeni nu îl ascultă şi nimeni nu vrea să ia în considerare declaraţiile şi probele pe care spune că le are. Omul a făcut şi plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), dar spune că este „epuizat, fizic și moralNu pot să trăiesc cu gândul că fratelui meu nu i se poate face dreptate. Nu pot crede că, în fața dovezilor și probelor pe care le-am depus la autorități, nimeni nu mă ia în seamă”, a afirmat Aurelian Din.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email