Au venit banii pentru salariile şi indemnizaţiile persoanelor cu handicap

Municipiului Curtea de Argeş i-au fost repartizate printr-o hotărâre de guvern 590.000 de lei, sume defalcate din TVA, pentru finanţarea cheltuielilor cu drepturile persoanelor cu handicap şi asistenţii eprsonali ai acestora. Astfel, în urma rectificării bugetului local pe care Consiliul Local a aprobat-o la o şedinţă convocată „de îndată” de primarul Panţurescu săptămâna trecută, au fost repartizaţi 431.000 de lei pentru achitarea indemnizaţiilor persoanelor cu handicap.De asemenea, 159.000 de lei sunt cheltuieli de personal  pentru achitarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap.

Sumele nu acoperă în totalitate restanţele la plată, spune directorul economic al Primăriei, Gheorghe Florescu, mai rămânând de plătit cam o jumătate de lună.

Consilierul local Dan Petrescu a întrebat câte certificate de handicap  au fost eliberate anul acesta pentru cetăţenii din Curtea de Argeş şi câţi dintre locuitorii municipiului au astfel de documente, dar a fost îndrumat către Direcţia de Asistenţă Socială pentru informaţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email