Au trecut doi ani de la moartea profesorului Al. Th. Ionescu

Pe 28 martie 2009, profesorul Al. Th. Ionescu a trecut în nefiinţă. Născut în satul Udupu, judeţul Teleorman, în 1950, profesorul Al.Th. Ionescu, aşa cum obişnuia să se semneze, a absolvit Facultatea de Filologie, secţia română – franceză din cadrul Universităţii din Cluj.
De-a lungul vieţii a avut o intensă activitate didactică, fiind profesor de limba română şi franceză la diferite şcoli şi licee din zona şi municipiul Curtea de Argeş, mai întâi redactor la revista „Argeş”, apoi secretar general de redacţie la revista „Calende”, din Piteşti, devenind în 1993 lector asociat de literatură universală şi comparată la Facultatea de Filologie a Universităţii din Piteşti. Între anii 1988-2005 a fost responsabil al Cercului profesorilor de limba şi literatura română din liceele din municipiu, metodist al ISJ Argeş. De asemenea a fost participant la diverse stagii privind formarea formatorilor, membru al Consiliului Consultativ al profesorilor de română şi membru în Comisia Naţională a Olimpiadei de limba şi literatura română inclusiv în 2008.
Profesorul Ionescu ne lipseşte cu siguranţă tuturor, dar când dorul este mai mare, îl putem găsi în operele sale literare, printre rândurile rămase scrise în urma unei complexe activităţi publicistice şi literare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email