Au sosit noile echipamente pentru secția de Radiologie a Spitalului

Vineri, la Spitalul Municipal Curtea de Argeș au sosit noile echipamente pentru secția Radiologie, iar spre sfârșitul lunii o să fie livrat și multașteptatul computer tomograf. Echipamentele au fost achiziționate în cadrul proiectului ”Dotarea și echiparea Ambulatoriului Curtea de Argeș”, proiect cu o valoare totală de 10.293.370,28 lei, din care contribuția U.E. (FEDR):  7.205.359,20 lei, contribuția Buget Național 2.882.143,67 lei, contribuția beneficiarului 205.867,41 lei.

După cum v-am mai informat, 51 de firme şi asocieri de firme au depus oferte la licitația anunțată de Municipiul Curtea de Argeș pentru furnizare echipamente medicale în cadrul proiectului „Dotarea și echiparea Ambulatoriului Curtea de Argeș”.

Printre aparatele şi echipamentele care au fost achiziționate se numără şi un computer tomograf. Astfel, potrivit LicitatiaPublica.ro, banii vor fi folisiţi pentru cumpărarea următoarelor aparate şi echipamente – Aparat scopie-grafie, Computer tomograf,  Microscop optic cu sistem captură, Aparat imunohistochimie, Procesor de țesuturi carusel, Automat de colorare, Stație de includere parafină, Masă macroscopie cu sistem de aspirație, Dulap depozitare reactivi și probe histologice, Cuptor histologie, Aparat de radiologie mobil, Aspirator de fum, Ecograf cu Doppler color și elastografie, Osteodensiometru cu raze X DEXA, Tomograf în coerență optică, Câmp vizual computerizat, Ecograf ocular mod A și B, Apirator de fum pentru electrocauter, Criocauter, Lampă UV, Aparat automat indice gleznă braț ABPI, Spirometru, EKG -ELECTROCARDIOGRAF (medicina interna), Ecograf cu sonda linear, sondă convexă, Doppler color, Power Doppler, Ecograf fix (cu sonda parți moi, vasculara), Aparat electrochirurgie, Aparat EKG (oncologie), Ecograf 4 D – complet pentru OG cu 3 sonde, Videocolposcop cu printer, Electrocauter cu aspirator de fum, Trusă videoendoscopie digestiva cu accesorii, Electrocauter cu argon plasma coagulare, Electromiograf, Ecograf Doppler, Sistem automat pentru identificare bacteriană și fungică, Analizor automat de hematologie, Analizor automat de coagulare, Analizor automat de electroforeza, Analizor automat de urini, Centrifugă, Microscop biologic de laborator, etc., în total 49 de echipamente moderne care ar trebui să transforme spitalul din Curtea de Argeș în unul cu dotări la standardele actuale.

 

One thought on “Au sosit noile echipamente pentru secția de Radiologie a Spitalului

  1. Jaf pe bani publici! Cine va lucra cu aceste aparate. În spital nu sunt materiale de baza, medicamente, căldură, la care se adaugă o echipa de specialiști mediocra al cărei exponent principal este managerul impus de PSD – Panturescu la șantajul lui Tiriachiu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email