Au scăzut încasările în pieţe

Unul dintre cele două servicii publice de la Curtea de Argeş se ocupă de administrarea pieţelor din municipiu, iar încasările acestui serviciu au scăzut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „Sunt ceva mai mici încasările, cu 2 -3%. Din taxe am încasat în acest an 56768 lei, din chirii 232741,45 lei, iar din teren 56808 lei. În total, inclusiv luna iulie, am încasat 346317 lei”, spune Marin Florea, şeful Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare.

De obicei, încasările scad la începutul anului dar până toamna se reglează. Anul acesta este însă o scădere continuă a vânzărilor, spun comercianţii, care sunt nemulţumiţi de condiţiile din piaţă.

„Taxele sunt prea mari!”

„Plătim taxe mai mari pentru aceleaşi condiţii. Eu dau trei milioane pe lună pentru un spaţiu. E mult. Şi la noi vânzările sunt în scădere continuă, nu mai cumpără lumea, iar marfa e proastă. Am luat de la Olt ardei, am plătit cât mi-au cerut, iar când am desfăcut cutiile am văzut că sus era marfă bună iar la fundul cutiei proastă. Dacă plătim mult pe marfă, chiria e mare, cumpărători sunt din ce în ce mai puţini, vă daţi seama…”, ne spune o comerciantă care are taraba pe platoul din faţa halei de carne. În schimb, Marin Florea susţine că taxele sunt cele mai mici din judeţ şi unele dintre cele mai mici din ţară.

Ce-i drept, pentru ceea ce se oferă comercianţilor şi producătorilor agricoli, taxele nu sunt deloc mici. Pe platoul din faţa halei de carne marfa se vinde de sub umbrele vechi, ponosite sau rupte, de pe bucăţi de scândură veche.

Comercianţii cer amenajarea unor spaţii corespunzătoare pentru vânzare, dar încasările serviciului public nu permit investiţii prea mari, pentru că abia acoperă cheltuielile. „Am fost la Primărie şi am cerut să ne lase să ne facem şi noi cum e la flori, cu tarabe închise, acoperite. Au zis – da,da, dar nu s-a întâmplat nimic”, spune comercianta.

Piaţa Centrală din Curtea de Argeş, cea mai mare din municipiu, e plină de comercianţi şi de cumpărători. Unii, nemulţumiţi de condiţii, alţii de preţuri, iar administraţia de încasări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email