După opt ani de tergiversări, unul dintre cele mai importante obiective de investiţii din Curtea de Argeş a intrat în execuţie
Municipiul Curtea de Argeş a încheiat în 2014 un contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru proiectul „Staţie de epurare cu treaptă mecanică, biologică şi terţiară şi instalaţie primire vidanjă”. Finanţarea se asigură prin transferuri de la bugetul de stat în cadrul subprogramului „Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor”. După ani de zile în care proiectul a fost mai scump sau mai ieftin, s-au făcut studii peste studii şi multe alte documente, la finalul anului trecut finanţarea era în pericol să dispară, iar administraţia publică locală a ajuns la o înţelegere cu Ministerul de resort şi a obţinut o prelungire. S-a trecut la licitaţii, iar în septembrie anul trecut contractul de proiectare şi execuție lucrări a fost încheiat între Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Curtea de Argeş şi Asocierea formată din SC Bugaru Trans SRL-lider de asociere, SC Total Pur Design SRL – asociat 1, SC Hidro Construcția Argeş SRL – asociat 2, Hydrostroy AD — asociat 3 şi Sc Intermak Inginerie SRL — asociat 4.
Valoarea totală a contractului de lucrări cu TVA este de 27.774.766,75 lei. Suma totală a lucrărilor finanţată de la Bugetul de Stat este 27.668.856,75 lei cu TVA, iar finanţarea de la Bugetul Local este 105.910,00 lei cu TVA.
Într-un an ar trebui să fie gata
Durata contractului se compune din perioada de proiectare care este de 120 de zile (4 luni) de la data de începere, notificată în ordinul de începere, urmată de perioada de execuţie a lucrărilor care este de 360 de zile (12 luni), la care se adaugă perioada de garanţie care este de minim 36 de luni de la semnarea procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, conform sistemului electronic de achiziţii publice.
Acum a venit şi vestea bună. După o lungă perioadă, au început lucrările de execuţie a lucrărilor, spune primarul Constantin Panţurescu. La început, constructorul a scos utilajele şi celelalte cuve vechi şi le-a distrus, urmând să vină cu amenajări şi utillaje noi şi performante.
Faptul că staţia de epurare nu funcţiona a adus multe amenzi Municipalităţii şi mai ales operatorului de apă canal de la Curtea de Argeş, Aquaterm SA. Apele uzate treceau prin staţia veche fără să fie tratate, iar Aquaterm primea amenzi în fiecare lună.