Au început lucrările la parcul fotovoltaic

Aşa cum aţi aflat dintr-un număr anterior al ziarului INTERES ARGEŞEAN, Primăria Curtea de Argeş a atribuit contractul pentru construirea parcului fotovoltaic unei firme din Voluntari. Astfel, „lucrările de executare a unui parc fotovoltaic pentru producerea energiei electrice din resurse regenerabile prin utilizarea panourilor fotovoltaice cu concentrare” vor fi realizate de EOL FACILITY SRL pentru 8,916,050 de lei, fără TVA. Lucrările care trebuie realizate presupun instalarea unui număr de 19 module fotovoltaice cu concentrare precum și construcțiile, instalațiileși dotările aferente tehnologiei, conform caietului de sarcini.

Potrivit primarului Nicolae Diaconu, la scurt timp după semnarea contractului au început lucrările de amenajare a şantierului în locul în care va fi construit parcul fotovoltaic. „Au demarat lucrările, iar muncitorii amenajează un drum de acces în zona respectivă. Noi am mai solicitat un studiu geo, pentru că cel vechi a fost făcut în anul 2010, deci acum 5 ani, şi vrem să fim siguri că nu vor fi probleme. Trebuie să fim siguri de stabilitatea solului, pentru că panourile sunt foarte grele şi vor fi montate pe mai mulţi stâlpi fixaţi în pământ. În cazul în care vom întâmpina ceva probleme avem posibilitatea să amplasăm panourile în altă zonă, pentru că spaţiul ne permite”, a declarat edilul.

Reducere a consumului de 47%

 

Parcul fotovoltaic va produce energie cu o putere instalată de 0,5 megawaţi, ceea ce va duce la reducerea  consumului de energie al instituţiilor publice din oraş cât şi al iluminatului public cu 47%, procent rezultat din studiul de fezabilitate. „Energia ce va fi produsă în acest fel va acoperi în proporţie de 47% iluminatul public, dar şi consumul de energie al instituţiilor publice. Practic, prin implementarea proiectului vom face o economie însemnată la bugetul local, iar aceşti bani vor putea fi folosiţi pentru îmbunătăţirea serviciilor publice din Curtea de Argeş sau pentru rezolvarea unor probleme”, declara primarul Diaconu în momentul în care a fost semnat contractul de finanţare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email