Au început lucrările la noua fabrică Kaercher

De câteva zile e forfotă mare în zona de nord a oraşului. Muncitori de la diverse firme lucrează deocamdată la amenajarea terenului pe care se va înălţa noua fabrică Kaercher de la Curtea de Argeş. Muncitorii sunt de la holdingul unguresc Kesz, dar subantreprenorii sunt români, oebtru că nemţii de la Kaercher au nevoie de multe firme care să le construiască fabrica.

După cum aţi aflat din numerele anterioare ale ziarului nostru, anul acesta, Kärcher a început construcţia unei fabrici la Curtea de Argeş, extinzându-şi astfel capacitatea de producţie în Europa, potrivit unui comunicat remis redacţiei. Producătorul de echipamente de curăţenie va fabrica pe o suprafaţă de 22.000 metri pătraţi în special aspiratoare de uz casnic şi profesional, iar deschiderea unităţii de producţie este planificată pentru mijlocul anului 2016.

La noua unitate Kärcher din Curtea de Argeş vor lucra peste 300 de angajaţi, în special în producţie. Kärcher este prezentă în România încă din anul 2006 prin propria sa filială, CER Cleaning Equipment S.R.L.

Ajutor de stat de 37 de milioane de lei

Grupul german Kärcher, care a anunţat în iunie o investiţie de 20 milioane de euro în fabrica de electrocasnice în Curtea de Argeş, a primit ajutor de stat de 37 milioane de lei (8 milioane de euro) pentru acest proiect care ar urma să creeze 313 locuri de muncă, potrivit unui do­cument publicat pe site-ul mfinante.ro.

Documentul de pe site-ul Finanţelor arată că valoarea totală a investiţiei este de 75 milioane de lei, iar valoarea ajutorului de stat este de 37,5 milioane de lei. Ajutorul de stat este acordat companiei CER Cleaning Equipment, un centru de cercetare-dezvoltare din Curtea de Argeş al grupului german.

Potrivit site-ului grupului german, Kärcher, cel mai mare producător de aparate de curăţat la nivel mondial, sărbătoreşte împlinirea a 80 de ani de existenţă. Alfred Kärcher a fondat compania în anul 1935 în Stuttgart-Bad Cannstatt. La nivel mondial Kärcher are 6.845 de angajaţi în 41 de ţări, din care mai mult de 550 de angajaţi sunt activi în domeniul cercetare şi dezvoltare. Produsele Kärcher sunt vândute prin distribuitori în toată lumea, pe toate continentele, în 54 de ţări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email