Au început lucrările la autobaza din Progresu

În cartierul Progresu se lucrează la construirea autobazei necesare celor 14 autobuze electrice care vor asigura transportul public de persoane la Curtea de Argeș.

Au fost turnate fundațiile și au fost înălțați stâlpii de susținere. Garajul/autobaza de pe strada Lt. Pavelescu va avea structură metalică şi de beton şi o suprafaţă construită de 1250,84 metri pătraţi.

Lucrările se fac cadrul proiectului „Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeș”. Constructor este STAR TRADING SRL, lucrările au început pe 24 aprilie, anul acesta, și au termen de finalizare 36 de luni.

Vă reamintim că schimbarea transportului local se va face în două etape. În prima, transportul public local se va desfăşura ca şi acum, cu microbuze clasice şi cu bilete tradiţionale, pe aceleaşi trasee şi cam la aceleaşi intervale între curse. În această etapă ne aflăm acum.

Transportul local se schimbă radical

În etapa a doua, după ce administraţia locală va finaliza proiectul referitor la modernizarea transportului public, proiect prin care va cumpăra 14 autobuze electrice, va amenaja staţiile şi autobaza de pe strada Progresu, transportul local se va schimba radical. Titlurile de călătorie de toate tipurile vor fi emise prin sistemul integrat de e-ticketing pus la dispoziția operatorului de transport și monitorizat de către autoritatea contractantă, iar printre obligaţiile operatorului de transport se numără –  afişarea la părţile din faţă şi laterală dreapta ale mijlocului de transport a indicativului şi a capetelor traseului; la partea din spate a mijlocului de transport se va afişa cel puţin indicativul traseului; elementele de informare menţionate anterior vor fi iluminate corespunzător pe timp de noapte sau în condiţii de vizibilitate scăzută, etc.

De asemenea, în salonul mijlocului de transport va fi asigurată informarea publicului călător prin mijloace vizuale şi sonore cu privire la denumirea staţiei care urmează şi la legăturile cu alte mijloace de transport public local de persoane, iar în staţiile din programul de circulaţie vor fi afişate codul traseului, intervalele de succedare a curselor, precum  hărţi simplificate cu indicarea traseelor şi staţiilor pentru informarea publicului călător.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email