Au început lucrările de refacere a străzii Nordului

Săptămâna trecută au început lucrările de reabilitare a străzii Nordului, iar directorul Serviciului Public de Gospodărie Comunală (SPGC), Ioan Ghiţă, spune că până pe 15 octombrie ar putea fi gata. „Am început prin a pune bordurile, iar după ce vom termina şi vom consolida carosabilul vom turna covor asfaltic”, ne-a spus Ioan Ghiţă. Montarea bordurilor şi pregătirea pentru asfaltare vor mai dura şi săptămâna aceasta. Mai întâi a fost refăcută reţeaua de apă, pentru că din cauza avariilor asfaltul era spart des.

Ziarul nostru a scris de multe ori despre problemele de pe această stradă aflată în zona industrială de nord a oraşului. Strada Nordului este plină de gropi de mulţi ani, cam de când Aquaterm spărgea asfaltul la câteva zile ca să repare avariile la reţeaua de apă. Care reţea a fost făcută iniţial foarte prost, spun specialiştii. După ani de zile în care societăţile din zonă s-au plâns oficial Primăriei că sunt „în dificultate” din cauza carosabilului ciuruit, administraţia locală a decis că a venit momentul să schimbe reţeaua de apă. Sigur, nu curând, ci abia anul trecut, deşi în fiecare buget local din 2016 încoace asfaltarea străzii Nordului a fost trecută, teoretic, la „priorităţi”. Din 2018, la fiecare dezbatere publică a bugetului sau în Consiliul Local s-a spus că asfaltarea străzii Nordului este prioritară, dar abia acum lucrările au început.

E drept, par să fi început în forţă. O mulţime de utilaje şi echipe numeroase trudeau săptămâna trecută la consolidarea străzii şi la montarea bordurilor.

După ce strada va fi refăcută e de aşteptat ca şi iluminatul public, inexistent acum, să devină o prioritate pentru administraţia locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email