Au început lucrările de închidere a gropii de gunoi

Lucrările de construcție aferente proiectului „Închiderea depozitului Curtea de Argeș, Construirea Celulei 2 și construirea Facilităților destinate Managementului Integrat al Deşeurilor” au început. Contractul, câştigat de Hidroconstrucţia SA la o valoare de 15,079,706.37 lei, cuprinde toate construcţiile şi măsurile necesare pentru extinderea sistemului de management integrat al deşeurilor solide în zonele Curtea de Argeş, Domneşti şi Costeşti.

Conform anunţului de atribuire a licitaţiei, anunţ publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, lucrările prevăd în primă fază închiderea depozitului neconform de deşeuri menajere Curtea de Argeş. Depozitul Curtea de Argeş închis (inclusiv drum de acces, drum perimetral) va avea o suprafaţă proiectată de 34300 metri pătraţi. Cantitatea de deşeuri menajere (relocate şi compactate în amplasament) va fi aproximativ 51541.00 metri cubi.

Noua staţie de transfer care va fi realizată la Curtea de Argeş va avea o suprafaţă proiectată de 8800 metri pătraţi, amplasamentul fiind împărţit în 3 zone principale  – staţie de transfer cu o capacitatea pentru anul proiectat (2013) de 17.463 tone/an, cu o construcţie tip şopron cu o suprafaţă construită de 580,00 metri pătraţi, staţia de compostare cu o capacitate de 14.293 tone/an. Staţia de compostare va avea două zone principale – zona de recepţie deşeu verde (650 metri pătraţi) – o platforma betonată, zona de compostare (2277 metri pătraţi) – o platformă betonată care va cuprinde punctul verde de colectare care este reprezentat de o hală închisă, cu o suprafaţă construită de 636,60 metri pătraţi.

De asemenea, vor mai fi construite platforme pentru colectarea selectivă a deşeurilor aferent zonei Curtea de Argeş (comunele: Ciofrângeni, Poienari Argeş, Valea Danului, Valea Iaşului), şi zonei Domneşti (comunele: Aninoasa, Brăduleţ, Corbi, Domneşti, Muşăteşti, Nucşoara, Pietroşani, Vlădeşti.)

 

Deşi contractul a fost câştigat de Hidroconstrucţia, la Curtea de Argeş lucrează două firme locale, Alfacon şi RMR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email