Au început înscrierile la examenul de bacalaureat

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, în cursul acestei săptămâni absolvenţii de liceu se pot înscrie la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an. Astfel, au dreptul să susţină acest examen elevii care au promovat învăţământul liceal, indiferent de forma acestuia. Pentru a se înscrie la examenul de maturitate, absolvenţii de liceu au nevoie de următoarele acte: foaie matricolă original şi copie xerox; copie certificat de naştere, căsătorie (acolo unde este cazul), act de identitate în original şi xerox; adeverinţă cu notele la probele pentru care solicită recunoaşterea notelor obţinute în sesiunile anterioare şi fişă tip de înscriere pe care nu se admit corecturi.
Candidaţii care susţin bacalaureatul pentru a treia oară plătesc taxă de înscriere
Absolvenţii de liceu din promoţiile anterioare care au picat de cel puţin două ori bac-ul şi care se înscriu la prima sesiune din acest an vor plăti 230 de lei pentru susţinerea tuturor probelor din cadrul examenului. Cei care nu vor achita taxa respectivă nu pot fi primiţi în examen.
Prima sesiune a examenului de bacalaureat va debuta în 10 iunie, cu proba competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi se va încheia în 4 iulie, cu ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 7 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca în perioada 8 -10 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate pe 11 iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email