Au fost reduse staţiile microbuzelor transportului judeţean de persoane

După lungi şi încâlcite discuţii, consilierii locali de la Curtea de Argeş au decis să le interzică transportatorilor judeţeni să mai oprească în staţiile din care „fură” călătorii transportatorilor locali. La ultima şedinţă de Consiliu Local s-au stabilit staţiile în care microbuzele care fac curse în şi din afara municipiului au voie să mai oprească. Anterior adoptării deciziei locale, la Primăria Curtea de Argeş a avut loc o întâlnire între transportatori, reprezentanţi ai Primăriei şi ai Poliţiei Rutiere, a spus Nicolae Păunescu, şeful departamentului Transport din cadrul Primăriei, iar concluziile la care au ajuns au constituit propunerile de staţii făcute. În referatul realizat de Păunescu erau trecute totuşi alte staţii decât cele aprobate de Consiliu, şi anume transportatorii puteau să oprească peste tot. Gheorghe Bugeac, şeful comisiei de servicii publice din cadrul Consiliului, a făcut alte propuneri, iar acestea s-au transformat în hotărâre de Consiliu Local. Astfel, microbuzele care vin de la Piteşti opresc la unitatea militară, la autogară, iar apoi merg în parcarea Muzeului, unde au voie dor să îmbarce călătorii dar să nu staţioneze mai mult de un microbuz odată.
Mersul pe jos face piciorul frumos!
„Pe noi ne interesează cetăţenii din Curtea de Argeş, să aibă mijloace de transport acolo unde trebuie şi când trebuie”, au spus consilierii. Plecând de la acest principiu, s-a decis ca transportatorii care fac curse pe ruta Albeşti Curtea de Argeş să oprească la Errea şi la autogară, cei care merg pe ruta Curte de Argeş Valea Iaşului să aibă staţii la Ivancea şi la autogară, iar microbuzele care merg la Tigveni să oprească la Grupul Şcolar Auto şi la autogară. „Cea mai mare problemă e la piaţa Ivancea, acolo opreşte toată lumea, nu mai lăsaţi acolo staţie pentru transportatorii judeţeni”, a spus Constantin Călin, directorul firmei care face transport local la Curtea de Argeş.
„Poliţia trebuie să-şi facă treaba când nu se respectă staţiile”, a spus primarul Nicolae Diaconu.
„Nu se spune nouă Cultura unde să facem staţie!”
Consilierul local Gheorghe Alecsei l-a întrebat pe primar dacă nu a primit o hârtie de la Direcţia de Cultură Argeş, prin care i se aducea la cunoştinţă că la Biserica Domnească nu e voie să se facă staţie a transportului în comun. „Nu ne spune nouă Cultura unde să facem staţie”, a izbucnit Diaconu. Instituţia menţionată a cerut în repetate rânduri să se rezolve problema mulţimii de microbuze care staţionează în faţa monumentului, în caz contrat primarul urmând să fie amendat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email