Au fost aduse primele utilaje care vor lucra la tronsonul de autostradă Pitești-Curtea de Argeș

Proiect de căpătâi pentru liberalii argeșeni și unul “de suflet” pentru președintele PNL, Ludovic Orban, autostrada Pitești-Sibiu nu mai este demult doar o schiță prin sertarele ministerelor. Guvernul liberal a reușit deblocarea acestui obiectiv deosebit de important pentru economia județului Argeș, care înregistrează progrese vizibile.

Astfel, de curând, în localitatea Vîlcelele, au fost aduse primele utilaje care vor lucra la construcția tronsonului 5, dintre Pitești și Curtea de Argeș.  Constructorul Astaldi a început deja organizarea de şantier şi lucările pregătitoare intrării în şantier. Conform directorului general al CNAIR, Mariana Ioniță, lucrările pentru construirea lotului 5 vor începe cel mai târziu la începutul lunii iunie.  Aceasta a efectuat în urmă cu două săptămâni o vizită de lucru lângă Pitești, în satul Vîlcelele, unde au început o serie de lucrări pregătitoare, organizarea de şantier, instalarea staţiilor de beton și de asfalt pentru construirea tronsonului de autostradă.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 Piteşti- Curtea de Argeş a fost semnat în mai 2020, la sediul Instituției Prefectului Argeș, în prezența liderului PNL, Ludovic Orban, a președintelui PNL Argeș, Adrian Miuțescu și a parlamentarului liberal argeșean Dănuț Bica. Licitația organizată de CNAIR a fost câștigată de antreprenorul Astaldi din Italia. Contractul, de 1,7 miliarde lei, are termen de execuţie 4 ani, iar garanţia este de 10 ani. Pe traseu sunt prevăzute 12 poduri, 6 pasaje, un viaduct şi 3 noduri rutiere.

Departamentul de comunicare al PNL Argeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email