Au cumpărat cu bani falşi din şapte magazine

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş au trimis în judecată doi bărbaţi din Harghita care au cumpărat diferite produse din mai multe magazine aflate pe raza judeţului Argeş.
Acum ceva timp, Gabor M., 26 de ani, şi Restas M., 44 de ani, s-au urcat la volanul unui autoturism marca Opel şi au plecat din municipiul Curtea de Argeş către Sibiu. Însă, pe drum, cei doi au oprit la mai multe magazine de unde au cumpărat o serie de produse de valoare mică, precum ţigări, băuturi sau alimente. Cei doi bărbaţi au plătit de fiecare dată cu bancnote în valoare de 100 sau 200 de lei false, bancnote care însă nu au trezit suspiciuni vânzătorilor. Astfel, aceştia au reuşit să cumpere diverse produse de la numai puţin de şapte magazine la care au oprit în drumul lor către Sibiu. Dar, la un moment dat, bărbaţii au intrat într-un alt magazin de unde intenţionau să cumpere ţigări. Aici au întins din nou o bancnotă de 100 de lei vânzătoarei, care şi-a dat seama repede că este ceva în neregulă cu banii pe care i-a primit. Imediat le-a cerut celor doi să îi înapoieze ţigările. Bărbaţii au returnat ţigările, au părăsit magazinul şi plecat mai departe, fără să ţină cont că ar putea avea probleme. La rândul său, vânzătoarea a sunat la numărul unic de urgenţe 112 şi a povestit tot ceea ce s-a întâmplat, astfel că la scurt timp cei doi harghiteni au fost opriţi în trafic de oamenii legii. Iniţial, atât Gabor M. cât şi Restas M. nu au recunoscut nimic şi au explicat că banii respectivi i-au primit de la un bărbat căruia i-au vândut un covor.
În urma cercetărilor efectuate cei doi bărbaţi s-au ales cu dosare penale, urmând să fie judecaţi pentru înşelăciune şi falsificare de monede. Mai mult decât atât, aceştia vor fi nevoiţi să restituie prejudiciul creat, care se ridică la suma de 1.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email