Au apărut mărţişoarele!

Pentru că mai sunt doar câteva zile până la 1 martie, la sfârşitul săptămânii trecute comercianţii de mărţişoare au început să-şi ocupe locurile obişnuite din municipiul nostru şi au întins deja mesele şi tarabele.
Un model „clasic” se vinde cu 1 – 2 lei
Se apropie cu paşi repezi 1 martie şi fiecare se gândeşte se gândeşte să ofere celor dragi simbolurile primăverii. Comercianţii de mărţişoare nu ratează prilejul nici de această dată şi, ca în fiecare an, au ieşit cu marfa pe piaţă. „Colecţia de primăvară 2013” poate fi văzută în special în zona magazinului Vidraru, dar şi în apropierea complexului comercial de lângă biserica Sfântul Gheorghe. Modele de mărţişoare sunt cam aceleaşi din anii trecuţi şi preţurile nu au suferit nici ele prea multe modificări. Un model „clasic” se vinde cu 1 – 2 lei, iar casetele în formă de inimioare cu diverse modele de broşe costă 3 – 4 lei. Nici de această dată nu lipsesc aşa zisele kitsch-uri. Astfel, pe tarabe mai pot fi văzute flori artificiale de dimensiuni diferite şi cu un colorit strident ambalate în cutii de plastic. De asemenea, pe tarabe mai sunt şi îngeraşi, coşuleţe cu diferite animăluţe simpatice sau ursuleţi de pluş care au rămas nevânduţi de la Valentine’s Day. Deşi aceste produse nu pot înlocui tradiţionalele mărţişoare este important să fie marfa cât mai diversă ca să aibă lumea de unde alege.
Argeşenii fac cumpărături „pe ultima sută de metri”
Oamenii spun că este prea devreme să vorbească acum de vânzare, pentru că de abia au ieşit cu marfa pe piaţă. „Nu se face vânzare acum. De abia văd oamenii marfa, preţurile şi apoi vin să cumpere. Cel mai bine merge chiar în ziua de 1 martie, dar şi după mai vindem, pentru că mărţişoare se oferă în toată luna martie. Preţurile au rămas cam la fel. Nu le puteam mări pentru că nici oamenii nu au bani mulţi de cheltuit”, spune unul dintre comercianţi, care în fiecare an vinde mărţişoare în faţa magazinului Vidraru. De pe tarabe nu lipsesc modele clasice gen potcoava, trifoiul cu patru foi, care potrivit tradiţiei populare, aduc noroc celui care le poartă, dar nici simbolurile florale şi buburuzele care marchează începutul primăverii. Se cumpără şi figurinele de îndrăgostiţi, dar şi inimioarele, pentru că 1 martie este şi un prilej de a arăta afecţiunea persoanei iubite.
Nici clienţii nu s-au înghesuit să cumpere mărţişoare. Comercianţii spun că cei mai mulţi argeşeni cumpără „pe ultima sută de metri”. „Doar mă uit la ce se găseşte pe tarabe. Nu cumpăr acum, ci mai aştept. Sincer sunt cam aceleaşi lucruri ca şi în anii trecuţi. Poate în zilele care urmează vor veni mai mulţi comercianţi şi voi avea de unde să aleg. Dacă nu găsesc ceva care să-mi placă probabil că mă voi orienta către un buchet de flori”, spune Florin Cazacu, din muncipiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email