Au apărut căpuşele în spaţiile verzi de lângă blocuri

Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) a început să tundă iarba prin parcurile din Curtea de Argeş, după cum ziarul nostru v-a informat. O doamnă care locuieşte în cartierul 1 Decembrie ne-a semnalat faptul că au apărut căpuşele în spaţiile verzi de lângă blocuri. Directorul SPGC spune că iarba va fi tăiată în toate spaţiile verzi din municipiu, dar probabil că nu foarte repede. „O să ajungem peste tot, dar avem doar patru cosaşi pentru peste 70 de hectare de spaţii verzi”, a declarat Ioan Ghiţă, directorul SPGG.

Dacă aveţi ghinionul să vă muşte o astfel de insectă medicii vă sfătuiesc următoarele –

Căpuşele trebuie îndepărtate imediat ce sunt descoperite, iar pacientul trebuie să fie atent să le îndepărteze în întregime, deoarece doar astfel se poate preveni transmiterea unor boli. Prin îndepărtarea corpului se elimina riscul de transmitere a bolilor, iar prin îndepărtarea capului se elimina posibilitatea de apariţie la nivel local a unei inflamaţii.

De obicei pacientul nu trebuie să ia măsuri suplimentare, este suficient să îndepărteze atent căpuşa (să se asigure că este completă), să dezinfecteze zona şi să se asigure că nu apare o reacţie în zona respectivă (o infecţie sau inflamaţie). Doar în anumite cazuri este necesar şi un vaccin antitetanic.

Există persoane care dezvoltă reacţii alergice la căpuşe. Intensitatea lor variază, poate fi moderată, cu doar câteva semne şi simptome prezente, sau poate fi gravă (în cazuri rare, însă) evoluând chiar şi cu şoc anafilactic. Majoritatea afecţiunilor pe care căpuşele le pot determina în organismul uman au ca principale semne şi simptome manifestări asemănătoare gripei: febra, cefalee, greaţă, vomă, mialgii. Simptomele pot debuta încă din prima zi de la muşcătura până la trei săptămâni. Uneori, simptomele sunt însoţite de apariţia unor pete roşiatice la locul leziunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email