Atelierul de Construit Viitorul

O dată pe lună, în sala mică de sport a Colegiului Național Vlaicu Vodă se întâlnesc oameni optimiști cu idei mărețe care speră să schimbe ceva în orașul nostru. Atelierele au ca scop atragerea atenției asupra comunității care nu este întotdeauna ascultată, și scoaterea adolescenților din anonimat.    

Ultimul atelier a avut un deznodământ fericit, întrucât s-au găsit soluții pentru câteva dintre problemele orașului, probleme ca lipsa stațiilor de autobuz, lipsa parcurilor, comunicarea deficitară între generații, nevoia de colectare selectivă (lipsa pubelelor de reciclare dar și iresponsabilitatea  cetățenilor și a autorităților), lipsa unui centru în oraș unde tinerii să își dezvolte diferite abilități și să se recreeze și lipsa activităților sau locurilor unde adulții și tinerii să își petreacă timpul liber. Următorul atelier promite multe deoarece la acesta sunt invitați și membri din consiliul local și nu numai.

Pentru a le da o oportunitatea celor din administrația locală să colaboreze cu tinerii cu inițiative și idei, dar și pentru că am rămas fără regi care să moară și încă e mult de lucru in oraș,  vom adresa invitații oficiale membrilor din consiliu la întrunirile noastre. Pentru a induce și mai mult spiritul de tânăr, absența unui membru din consiliu va fi “răsplătită” cu un “loc de onoare” într-un catalog virtual care va fi popularizat sub forma unei pagini de Facebook.

 

Cătălin Olteanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email