Atacat de urs în Cicăneşti

O teribilă dramă s-a petrecut ieri în comuna Cicăneşti. Un bărbat de 65 de ani a fost atacat de urs în apropierea unei grădini pe care omul o are la graniţa dintre comunele Cicăneşti şi Şuici. Animalul l-a muşcat de peste tot, dar până la urmă Constantin Petre a scăpat. Ieri după amiază a fost trimis cu o ambulanţă la Spitalul Floreasca.
Constantin Badea este un om gospodar, iar asta se vede după casa pe care o are la Cicăneşti, după multele animale din bătătură dar şi după terenurile pe care le deţine în zonă. Duminică a plecat de dimineaţă la o grădină aflată lângă comuna Şuici. Are acolo animale şi s-a dus să le dea de mâncare şi să vadă ce mai e nou. „Am auzit în spatele meu ursul. M-a atacat…”, a povestit omul rudelor sale. Aşa s-a şi întâmplat. Ursul l-a atacat pe la spate. „I se vedeau aproape plămânii, ieşea o spumă la spate când respira, nu mai avea tricou şi nici un crac la pantaloni….i se vedea carnea pe pulpe…nu i se mai vedeau ochii de sânge…era plin de sânge, muşcat de peste tot, de piept, de burtă, de cap…”, ne-au povestit, îngroziţi, vecinii lui ieri după amiază.
Lupta dintre om şi urs a durat mult, i s-a părut rănitului, dar la un moment dat a reuşit să scape. A mers, s-a târât, aproape un kilometru până acasă, aşa rănit cum era. „A ajuns în spatele grajdului, s-a aşezat în genunchi şi a început să se vaite. L-au auzit ai lui. Au ieşit din casă, l-au văzut şi l-au luat în casă, apoi au chemat salvarea”, ne-au povestit vecinii. O ambulanţă a venit de la Curtea de Argeş şi l-a dus la spital. „Are foarte multe plăgi, pe abdomen, pe torace, pe cap. I-am acordat primul ajutor şi a plecat spre Bucureşti”, am aflat de la cadrele medicale din spital.

Cu ursul la fereastră

„Zilele trecute a venit un lup aici. Ne-am cam speriat…O ursoaică şi doi pui au fost văzuţi la câteva case depărtare, în sat”, ne-au spus localnicii din satul Onceşti al comunei Cicăneşti. Urşii sunt o prezenţă aproape obişnuită, de la o vreme, dar asta nu înseamnă că oamenilor nu le e teamă. Nenorocirea de care le-a fost frică s-a întâmplat.  „Să dea Dumnezeu să trăiască Constantin, şi cineva să ia măsuri. Nu vrem să ajungem ca la Corbeni”, se văitau ieri cicăneştenii. Anul trecut un bărbat a fost omorât de urs chiar în comuna Corbeni, iar spectrul tragediei de acolo îi sperie şi pe cei din Cicăneşti. (L.I.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email